Expres

BRAȘOV. 1… 2… 3 și vine apa caldă

 

Reprezentanții Bepco SRL (principalul producător de energie termică în cogenerare pentru sistemul centralizat de încălzire din Braşov, Tetkron, care se ocupă în principal de transport și de distribuție, producând doar în centralele de cvartal din Astra) au remis presei vineri seară un comunicat „în vederea informării corecte a cetățenilor și pentru a clarifica stadiul actual al negocierilor pentru reluarea furnizării de apă caldă și căldură către brașovenii racordați la sistemul centralizat de încălzire”.

În esență, comunicatul nu aduce mari noutăți, reprezentanții societății reamintind că, conform negocierilor pe care Bepco SRL le-a purtat cu reprezentanții Municipalității și cei ai societății Tetkron, reluarea furnizării agentului termic se poate face numai după ce vor fi îndeplinite în totalitate trei condiții: 1. semnarea Contractului actualizat de vânzare-cumpărare energie termică între Bepco și Tetkron, conform reglementarilor ANRE transmise prin Ordinul 122/2013, 2. semnarea Acordului de reluare a producției de energie termică, ce include termenele de eșalonare a sumelor restante de plată în valoare de aproximativ 19,2 milioane lei, precum și alte prevederi legate de responsabilitățile părților. Acordul prevede în mod expres plata sumei de 7,6 milioane lei până la data de 30.10.2015; 3. plata de către Tetkron către Bepco a sumei de 400.000 lei până la data de 23.10.2015, astfel încât Bepco să transfere suma respectivă către furnizorul de gaz GDF Suez.

„În acest moment, din condițiile de mai sus a fost îndeplinită doar cea de-a treia”, subliniază cei de la Bepco, menționând că forma Acordului de reluare a producției de energie termică – așa cum a fost negociată și convenită, asemenea și conținutul, de reprezentanții AGA Tetkron, Municipalitate și Bepco, în ședința din 21 octombrie, la care reprezentanții producătorului au participat în calitate de invitați –  a fost validată și de GDF Suez și de banca finanțatoare.

„După îndeplinirea procedurilor legale necesare, așteptăm să fim convocați pentru semnarea acestor documente. Menționăm că echipa Bepco este disponibilă în această perioadă 24 h din 24, în vederea reluării furnizării de apă caldă și căldură către brașovenii racordați la sistemul centralizat de încălzire”.

Citiți și:

Brașov. Consilierii locali vor dezbate mâine un proiect de hotărâre privind reeșalonarea datoriilor Tetkron

EXCLUSIV MYTEX. Protocolul semnat între Muncipiul Brașov-Bepco și CET în anul 2010


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button