BRAŞOV. Şi icrele puteau face rău nuntaşilor din restaurantul de pe strada 13 Decembrie
În urma incidentului din data de 10 octombrie, când mai mulţi nuntaşi au ajuns la spital cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat o parte a meniului cu peşte, Complexului Venus din Braşov, de pe strada 13 Decembrie, i-a fost suspendată activitatea de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov, din cauza deficienţelor constatate, fiind aplicată, totodată şi o sancţiune în cuantum de 2.000 de lei, fiindu-i impuse luarea unor măsuri de urgenţă.
Potrivit reprezentanţilo DSVSA Braşov, la momentul controlului, din seara de 10 octombrie, au fost identificate mai multe probleme, mai ales la nivel de organizare adminsitrativă, precum depozitarea necorespunzătoare a alimentelor, ceea ce ar fi putut duce la o contaminare încrucişată a produselor folosite în alcătuirea meniurilor.
În urma prelevării probelor de sanitaţie din toate produsele folosite la prepararea mâncărurilor pentru nunţile programate în ziua respectivă, probe care au fost trimise pentru testare la laboratoarele de referinţă din ţară, până la acest moment au fost identificate neconformităţi la icrele incluse în meniu. După cum ne-au specificat medicii veterinari braşoveni, acestea nu au fost gătite în unitate, ci achiziţionate de la alţi operatori economici, însă acest fapt nu este o certitudine că nu au fost contaminate cu anumiţi germeni chiar în bucătăria restaurantului.
Dar, pentru că nu este relevant un singur test, sunt aşteptate şi rezultatele analizelor din celelalte laboratoare la care au fost trimise probele alimentare. Nici pentru peştele din care au consumat nuntaşii în seara respectivă, pe care l-au suspectat, de altfel, că i-a îmbolnăvit, nu s-au primit încă toate rezultatele de laborator.
Partea bună este că administraţia complexului, după ce şi-a plătit amenda, s-a mobilizat foarte repede şi şi-a refăcut, în timp scurt, tot „traseul” de igienizare şi verificare a personalului din punct de vedere al sănătăţii. Astfel, după numai o săptămână de pauză, restaurantul a reintrat în normalitate, reluându-şi activitatea comecială şi… nunţile, măsura de suspendare fiindu-i ridicată. Practic, după cum ne-au spus inspectorii sanitar-veterinari, administratorul şi-a rectificat normele de bune practici pe toate palierele de funcţionare, pentru buna desfăşurare a unei activităţi în siguranţă.
Mai multe despre această situaţie puteţi citi în ediţia de sâmbătă a cotidianului Transilvania Expres.
citeşte şi
UPDATE. BRAȘOV. Nuntași duși la spital din cauza peștelui din meniu
BRAȘOV. Alertă de toxiinfecție alimentară la un restaurant de pe strada 13 Decembrie! (Update)
UPDATE. BRAŞOV. Protecţia Consumatorilor, despre incidentul de la restaurantul cu nuntaşi intoxicaţi
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.