Politic

Brașov. Reprezentanții Tetkron și Bepco încă mai discută

 

Directorul tehnic al SC Tetkron SRL, Liviu Mosora a declarat că noul contract cu Bepco SRL, privind furnizarea energiei termice, va fi semnat în vineri dimineaţa, când va fi parafat și acordul de rambursare a datoriei pe care o are Tetkron.

Mosora susține că „noul contract a fost redactat în baza ordinului ANRE, iar prețul este cel aprobat de ANRSCE”. De asemenea, a mai spus el, „toate cele 10 anexe sunt în conformitate cu reglementările ANRE”.

Potrivit surselor noastre, între Tetkron și Bepco se mai discută unele detalii tehnice din anexe, însă „acestea nu reprezintă un risc de nesemnare a contractului. Este vorba despre chestiuni legate de modalitatea de funcționare a motoarelor Bepco”. De altfel, Mosora a confirmat că aceste discuții vizează „unele aspecte legate de puterea termică a motoarelor”.

Potrivit noului contract, a mai spus reprezentantul Tetkron, în sezonul rece, odată începută alimentarea, nu mai poate fi întreruptă până la sfârșitul lunii martie.

Pe de altă parte, Liviu Mosora a reamintit faptul că reluarea furnizării agentului termic depinde de plata unei sume de aproximativ 0,4 milioane de lei, ordinul de plată urmând a fi emis de municipalitate.

Conturi blocate până la plata sumei de 7,6 milioane de lei

De asemenea, Mosora a precizat că Bepco va debloca conturile Tetkron în momentul în care vor fi achitate 7,6 milioane de lei, reprezentând „pierderile înregistrate de Tetkron la data de 31 decembrie 2014; suma a fost aprobată recent de Consiliul Local”.

Legat de acest aspect, prefectul Mihai Mohaci a afirmat că încă nu a ajuns la Prefectură hotărârea de Consiliu Local amintită: „Așteptăm acest act normativ, pentru a ne putea pronunța asupra lui”.

 De altfel, acest subiect a fost discutat astăzi de reprezentantul Prefecturii cu viceprimarul Brașovului Adina Durbacă, după o conferință de presă organizată de Camera Auditorilor Financiari din România. „Vom trimite în cel mai scurt timp hotărârea și sperăm să avem tot sprijinul din partea dumneavoastră”, i-a spus viceprimarul prefectului, care, la rândul său, a afirmat că va trata cu toată seriozitatea această problemă. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button