Delicte

BRAŞOV. Taximetrist ameninţat şi tâlhărit cu cuţitul la gât

 

Un taximetrist a fost la un pas de moarte, dacă s-ar fi împotrivit să-şi dea toate încasările de peste zi unui client, care l-a dirijat pe un câmp.

Ca urmare, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus, ieri, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Ionescu Mihai pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a reieşit faptul că, în 16 octombrie, în jurul orelor 20.30, inculpatul Ionescu Mihai i-a cerut unui taximetrist să-l transporte până în localitatea Hălchiu, judeţul Braşov. Odată ajunşi în comună, clientul, care s-a dovedit a fi un tâlhar la drumul mare, l-a direcţionat pe taximetrist pe un drum de ţară până au ajuns în mijlocul unui câmp. Acolo, bărbatul a scos cuţitul şi i l-a apropiat de gât, poruncindu-i să-i dea telefonul mobil şi banii, aproximativ 2.500 de lei.

Inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Braşov cu propunere de arestare preventivă, care a fost admisă, fiind emis mandatul de arestare preventivă pentru 30 zile.

Cercetările în cauză au fost efectuate de către organele de poliţie judiciară din cadrul IPJ Braşov – Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorului de caz.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button