Sport

CORONA fotbalistică nu „MOARE”! „Cazul Martac-Ștefan”, din nou în actualitate! Acuze dure ale lui Adrian Teodorescu!

 

Celebrul scandal legat de transferurile jucătorilor Martac și Ștefan, de la Oțelul Larissa la Corona Brașov, încheiat acum doi ani, când clubul brașovean a plătit, într-un final, sumele datorate către respectivul club, dar și TVA-ul, revine în actualitate.

Fost apropiat al formației de la poalele Tâmpei, Adrian Teodorescu, reprezentantul clubului prahovean, amenință că îi va face plângere penală președintelui Corona Brașov, Emilian Cernica, pe care îl acuză de falsificare a semnăturii și a altor înscrieri. Noul scandal a pornit, cel puțin așa susține Teodorescu, de la faptul că gruparea Oțelul Larissa a fost acționată în judecată de clubul brașovean pentru recuperarea TVA-ului aferent celor două transferuri.

„După doi ani de la terminarea speței, după ce au plătit și sumele de transfer și TVA-ul, acum Corona Brașov a dat în judecată clubul Oțelul Larissa și Finanțele Brașov. Am fost chemat în judecată fără nici un motiv. Ei vor să le plătesc eu înapoi TVA-ul, pe care nu l-am încasat. Respectivul TVA a fost plătit direct la organele fiscale din Mizil, nu către Oțelul Larissa, în urma convenției semnate între cele două cluburi și a hotărârii federației, care a obligat Corona să plătească. Ei au achitat atât suma de transfer, 80.000 de euro pentru cei doi jucători, cât și TVA-ul, 20.000 de euro. Până aici, totul e în regulă. Apoi, eu am fost acuzat că semnătura de pe transferuri nu era a președintelui Cernica. Întrebarea mea este, dacă nu era semnătura lui, cum a jucat echipa în campionat, pentru că pe cererea de înscriere apare aceeași semnătură. S-a făcut expertiză și s-a demonstrat că era semnătura lui. După expertiza grafologică și-a schimbat semnătura, sperând ca FRF să anuleze transferurile, iar eu să fiu pedepsit penal. Ulterior, după schimbarea semnăturii, a semnat contractele jucătorilor cu noua semnătură, deci erau fotbaliști care aveau contracte cu două semnături diferite. Dar s-a demonstrat falsul făcut de el. A făcut totul cu rea intenție pentru a induce în eroare organele competente și comisiile FRF. Pot demonstra cu acte totul. Revenind la TVA, au emis două ordine de plată. În primul, Corona trimitea suma de bani către… Corona. Apoi au revenit, au făcut corecția și au achitat direct la Finanțele Mizil. Voi face plângere penală împotriva lui Emilian Cernica pentru falsificarea semnăturii și a altor înscrieri, care vor fi depuse în dosar. Îi pun public o întrebare lui Emilian Cernica. Convenția semnată de cele două cluburi obliga Corona să plătească cei 80.000 de euro între 1 și 31 august 2013, imediat după încasarea sumei din drepturile TV. De ce au plătit doar după 7 luni? Ce au făcut cu banii?”, a declarat Adrian Teodorescu, care a povestit și de unde a plecat tot scandalul: „Pe 24 decembrie 2011, în prezența mai multor martori, Cernica a spus că dorește ca FC Brașov să dispară, iar Corona să rămână echipa orașului. De aici a plecat această luptă legată de cele două transferuri, deoarece am spus clar că nu mă interesează războiul lor cu FC Brașov. Acesta este adevărul, FC Brașov este motivul acestui scandal și faptul că eu nu am vrut să fiu alături de ei împotriva clubului «stegar», deși, neoficial, am fost lângă Corona Brașov în acea vreme”.

Contactat pentru a oferi un drept la replică, președintele Coronei, Emilian Cernica, a fost scurt: „Nu comentez pe asemenea teme. Demersurile juridice pentru recuperarea TVA-ul respectiv au fost făcute de economiștii și de avocații noștri. În ceea ce privește plângerea penală, Teodorescu poate să facă ce vrea. În fine, problema cu FC Brașov pică din start. Sunt brașovean, cum pot eu să doresc răul echipei FC Brașov?”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button