Expres

BRAŞOV. Candele aprinse în Piaţa Sfatului, pentru sensibilizarea Guvernului!

 

Vineri, 16 octombrie, la ora 18.00, în 54 de localități din România, inclusiv în Braşov, organizațiile Caritas vor face un apel către Guvernul României să crească valoarea finanțării pentru dezvoltarea serviciilor sociale. Astfel, în aceste localităţi se vor aprinde candele ale solidarității. În Braşov, acţiunea va avea loc în Piaţa Sfatului.

Prin aceste gest „ se va face cunoscută petiția inițiată de Confederația Caritas România DA Servicii Sociale și se vor strânge semnături care vor crea baza de susținere pentru a convinge Guvernul să crească cu 0,3% pe and in PIB până în 2020 bugetul pentru servicii sociale“, se arată într-un comunicat oficial. Scopul este ajutarea a 40% din cetățenii României care se află în risc de sărăcie și excluziune socială.

Petiția poate fi semnată şi online la adresa: petitieonline.com/da_servicii_sociale.

Evenimentul a ajuns anul acesta la a şasea ediţe. „Prin organizarea evenimentului Un Milion de Stele, Confederația Caritas România s-a asociat încă din anul 2009, acțiunilor similare organizate în Europa, cu scopul de sensbiliza cetățenii și de-ai îndemna spre solidaritate cu persoanele care trăiesc în sărăcie și care suferă de fenomenul excluziunii sociale. A aprinde o lumânare într-un spațiu public reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate“, se mai arată în comunicat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button