Expres

OFICIAL. Avionul prăbuşit în Ucraina a fost doborât de o rachetă de fabricaţie rusească

 

Avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit în Ucraina în iulie 2014 s-a dezintegrat în aer după ce a fost lovit de o rachetă de fabricaţie rusească de tip Buk, arată un raport oficial. De asemenea, în raport se precizează că racheta a fost lansată din regiunile separatiste. Anunţul a fost făcut de Tjibbe Joustra, preşedintele Comisiei olandeze pentru siguranţa transporturilor, conform presei internaţionale.

„Alte 16 avioane şi elicoptere militare fuseseră doborâte în Ucraina cu câteva săptămâni înainte, unele chiar de la altitudini mai mari… Statele implicate în conflicte trebuie să facă mai mult pentru protejarea avioanelor civile “, a spus Joustra. Raportul nu răspunde totuşi la întrebarea cine este de vină pentru prăbuşirea avionului.

Amintim că avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (MH-17), care zbura pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur, s-a prăbuşit pe 17 iulie 2014, în estul Ucrainei. Au murit 298 de persoane.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button