Politic

Băsescu, din nou în faţa judecătorilor, după reclamaţia lui Ghişe!

 

Traian Băsescu a venit, azi, la Curtea de Apel Bucureşti. Se judecă o contestaţie a lui Ion Ciochină privind o decizie a procurorilor de neîncepere a urmăririi penale în cazul fostului preşedinte, pe care acesta îl acuză că şi-a reluat ilegal mandatul după referendumul din 2012, conform Mediafax.

Iniţial, dosarul a fost deschis în urma unei plângeri formulate de braşoveanul Ioan Ghişe şi de Ion Ciochină. Ulterior, procurorii au dispus neîncepere a urmăririi penale. Decizia a fost contestată de Ciochină la instanţă. Ciochină cere judecătorilor să dispună reînceperea urmăririi penale în acest dosar, pentru uzurpare de calităţi oficiale.

Băsescu a arătat, la ieşirea din sala de judecată, că şi-a executat mandatul de şef al statului doar în baza deciziilor Curţii Constituţionale. Acesta a mai spus că nu a uzurpat calităţi oficiale.

„Se întâmplă lucruri ce nu au nimic în comun cu Constituţia României şi cu legea, este o reclamaţie depusă iniţial de domnul Ghişe şi de domnul Ciochină pentru uzurpare de calităţi oficiale şi încălcarea Constituţiei. Eu am exercitat funcţia de preşedinte al României numai în baza deciziilor Curţii Constituţionale. Cu toate acestea, domnul reclamă că nu am respectat hotărârea de suspendare a Parlamentului, doar că nu Parlamentul are rol de a stabili când o persoană exercită funcţia de preşedinte al României“, a mai spus Băsescu, conform agenţiei de presă. Instanţa urmează să decidă dacă admite sau nu cererea de redeschidere a cercetărilor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button