Expres

BRAŞOV. Se dau ajutoare pentru încălzirea locuinţei

 

Autorităţile locale îi anunţă pe braşoveni că se acordă ajutoare pentru încălzirea locuinţei, pentru sezonul 01.11.2015 – 31.03.2016. Astfel, braşovenii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor şi 1082 lei în cazul persoanelor singure.

„Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 615 lei.

Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică, pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 615 lei.

Familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei combustibili solizi sau petrolieri pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 615 lei“, se arată într-un comunicat oficial.

Formularele necesare sunt puse la dispoziţie de către furnizorul de energie termică în sistem centralizat (prin intermediul asociaţiilor de proprietari), pentru beneficiarii care utilizează energie termică în sistem centralizat.

„Pentru cei care utilizează gaze naturale /energie electrică / combustibili solizi sau petrolieri, formularele se pot ridica de la sediul Direcţiei  de Servicii Sociale, Str. Panselelor nr. 23, începând cu data de 05.10.2015, conform următorului  program cu publicul:  luni – vineri: 08.30-16,30.  De asemenea se pot descărca şi de pe adresa: www.brasovcity.ro.

Cererile însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de către membrii acesteia se vor depune începând cu data de 19.10.2015 la sediul Direcţiei de Servicii Sociale din Str. Panselelor nr.23, conform următorului  program cu publicul:  luni – vineri: 08.30-18,00“, se mai menţionează în comunicat.

Cuantumul ajutorului este:

a) pentru persoanele care utilizează gaze naturale pentru încălzirea locuinţei: în sumă fixă, în raport cu venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure şi reprezintă sume lunare cuprinse între 262 lei şi 20 lei, dar nu mai mult decât valoarea facturii individuale sau, după caz, a cheltuielilor efectiv repartizate pentru cantitatea de gaze naturale folosită (pentru cei care folosesc gaze naturale  în regim de asociaţie);

b) pentru persoanele care utilizează energie electrică pentru încălzirea locuinţei: în sumă fixă, în raport cu venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure şi reprezintă sume lunare cuprinse între 240 lei şi 48 lei, dar nu mai mult decât valoarea facturii individuale ;

c) pentru persoanele care utilizează energie termică în sistem centralizat pentru încălzirea locuinţei: prin compensarea procentuală, între 90% şi 5%, a valorii efective a facturii la energie termică  în raport cu venitul net mediu lunar pe  membru de familie, respectiv al persoanei singure, dar nu mai mult decât valoarea ajutorului maxim lunar stabilit prin dispoziţie a primarului.

Pentru persoanele singure ale căror venituri se situează între 786,10 lei – 1082, compensarea procentuală este de 10%.

Pentru persoanele singure ale căror venituri se situează între 155 lei -786 lei, compensarea procentuală este mai mare cu 10% faţă de proporţiile stabilite pentru familie.

 Pentru familiile şi persoanele singure, beneficiare ale ajutorului social stabilit potrivit prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, compensarea procentuală se acordă în proporţie de 100%.

d) pentru persoanele care utilizează lemne, cărbuni, combustibili petrolieri: în sumă fixă, în raport cu venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure şi reprezintă sume lunare cuprinse între 54 lei şi 16 lei“, arată datele oficiale.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button