Sport

BRAŞOV. La finala campionatului de Viteză în Coastă vor lua startul 92 de echipaje!

 

Marele Premiu al Oraşului Braşov, care va avea loc în 3-4 octombrie, a atras un număr mare de participanţi. Spectatorii care vor fi prezenţi pe marginea traseului ce urcă din Braşov spre Poiana Braşov vor vedea 92 de maşini ce au fost înscrise în concurs. La acestea se vor adăuga alte trei maşini de deschidere. Marele Premiu al Orașului Brașov a atras pe lista înscrierilor și piloții care deja și-au adjudecat titlurile pentru care au luptat în 2015.

„După cinci sezoane în care a dominat Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop cu al său monopost Lola, Lucien Hora nu a mai luat startul în 2015 decât în etapa inaugurală de la Râşnov, lăsând cale liberă spre titlu piloţilor de turisme. Marele Premiu al Oraşului Braşov reprezintă atât etapa finală a campionatului cât şi runda ce va desemna noul Campion Naţional Absolut de Viteză în Coastă. Protagoniştii bătăliei finale sunt Paul Andronic (Mitsubishi Lancer Evo IX) şi Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo VIII), cei doi fiind despărţiţi în acest moment în clasament de doar 6 puncte“, se arată într-un comunicat oficial.

Ovidiu Zaberca, un obişnuit al primelor poziţii, nu va lua startul la Braşov din cauza problemelor medicale în urma ieşirii în decor de la Câmpulung Muscel.

„Pe lângă clasamentul OPEN, etapa brașoveană va stabili și campionii altor categorii. Alexandru Mitroi, Ion Nicolae și Raul Szene, toți piloți ai unor Mitsubishi Lancer, își dispută titlul grupei N. Chiar dacă are un avans în fruntea grupei A de 18 puncte în fața lui Ciprian Ciobotaru (Mitsubishi Lancer Evo VIII) și de 22 puncte în fața lui Adrian Sotingeanu (Subaru Impreza GC8), Bogdan Ungureanu (Mitsubishi Lancer Evo IX) nu are încă titlul în buzunar și este nevoit să nu facă greșeli mari în ultima etapă. Pentru titlul Cupei Diesel se vor duela pe Drumul Poienii Bogdan Samoila (Seat Ibiza) și Costi Stratnic (BMW 135d). Toate aceste clasamente finale vor fi influențate de aceeași regulă “N-1”, calculele nefiind simple“, mai arată organizatorii.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare