Expres

BRAŞOV. Primăria Râşnov e decisă să încheie reabilitarea Liceului Tehnologic

  • deschiderelaboratoareliceu25.jpg
  • deschiderelaboratoareliceu3.jpg
  • deschiderelaboratoareliceu5.jpg
 

Primăria Râșnov a depus o cerere de finanțare ce vizează finalizarea lucrărilor la atelierele școlare din cadrul Liceului Tehnologic Râșnov. În instituția de învățământ învață în prezent 509 elevi, organizați în 2 schimburi, dintre aceștia 30 fiind încadrați în învățământul postliceal, 36 în învățământul profesional, 402 în învățământul liceal și 41 în ciclul gimnazial. Pe filieră tehnologică, instituția de învățământ asigură calificare în meseriile de tehnician în turism și tehnician proiectant CAD, tehnician prelucrări mecanice, tehnician mecanic întreținere și reparații, mecanic auto, lăcătuș mecanic prestări servicii.
Proiectul propune reabilitarea si extinderea clădirii de ateliere P+1 existentă, prin adaugarea etajului 2, incluzând săli de clasă, grupuri sanitare, cancelarie, magazie, concomitent cu reabilitarea.
Aceasta presupune consolidarea și extinderea parterului pentru mărirea spațiului atelierelor mecanice, completarea cu vestiare, magazie de materiale, construirea unei camere birou pentru profesori, reorganizarea grupurilor sanitare și a etajului 1 pentru extinderea sălii de gimnastică și dotarea cu vestiare, magazie de pozitare articole sportive, camera pentru profesori, grupuri sanitare.
Prin construirea unui corp nou de clădire P+3 se vor asigura săli de clasă, laboratoare și ateliere pentru specializările oferite, grupuri sanitare, magazii materiale didactice, bibliotecă și sală de lectură pe o suprafață totală construită de 260 mp și respectiv desfășurată de 1040 mp.
Valoarea eligibilă a proiectului este de 2.369.915,91 lei, din care contribuţia Oraşului Râşnov este de 48.365,63 Lei.

Proiect reînscris la finanţare

Acest proiect a fost aprobat şi a fost încheiat contractual de execuţie a lucrărilor, însă lucrările nu au fost finalizate din lipsa finanţării de la Bugetul de Stat.
În anul 2014 a fost încheiat un acord de parteneriat între Liceul Tehnologic Râşnov şi Oraşul Râşnov, liderul Asocierii (Oraşul Râşnov) reînscriind la finanţare proiectul pentru lucrările rămase de executat. Astfel, s-a obţinut finanţare nerambursabilă de 2,4 mil. lei de la FEDR şi Guvernul României, cu finanţare locală de 2%.

În cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă s-a deschis un nou Apel de proiecte pentru fondurile realocate POR conform Deciziei Comisiei C (2013)/9772 finale din 19.12.2013.
Valoarea eligibilă a proiectului reprezintă valoarea neachitată a contractelor. În procentaj de 98% din cheltuielile eligibile ale proiectelor sunt finanțate din fonduri europene prin programul mai sus amintit, iar 2% din cheltuielile eligibile ale proiectelor reprezintă contribuţia proprie a beneficiarilor.
În urma aprobării şi semnării contractului de finanţare, s-a semnat noul contract de execuţie a lucrărilor. Stadiul de realizare al acestora este în prezent în proporţie de 90%, iar termenul  de finalizare este sfârşitul lunii octombrie 2015.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button