Politic

BRAŞOV. Doar 8.300 de semnături pentru aeroport cu finanţare de la Guvern

 

Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB) a anunțat rezultatele finale ale campaniei online de strângere de semnături de susținere a continuării construcției Aeroportului Internațional Brașov. Chestionarul a cuprins două întrebări, respectiv „Considerați că Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este indispensabil dezvoltării Brașovului și regiunii Centru?” și „Considerați că Guvernul ar trebui să finanțeze realizarea acestui obiectiv?”. Din totalul celor 8.354 de respondenți, au comunicat reprezentanții ADDJB, peste 99% dintre persoane consideră indispensabilă atât construirea aeroportului Brașov – Ghimbav pentru dezvoltarea județului și a regiunii Centru (8.289 de răspunsuri afirmative), cât și finanțarea din partea Guvernului în vederea realizării construcției (8.294 de răspunsuri afirmative).

Șantierul aeroportului a intrat în conservare după ce anul trecut terenul pe care se construiește obiectivul a revenit la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr, pentru că, potrivit unei legi din 2009, investiția nu a fost finalizată în termen de cinci ani de la aprobarea respectivului act normativ.

La începutul acestui an, deputații liberali brașoveni Gheorghe Ialomițianu, Mihai Donțu, Gabriel Andronache și colegul lor de partid, senatorul Nicolae Vlad-Popa, au depus o inițiativă legislativă privind amendarea Legii nr. 197/2009, privind transmiterea din domeniul public al statului și din administrarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr în domeniul public al județului Brașov și în administrarea Consiliului Județean a terenului în cauză. Proiectul prevedea prelungirea termenului de finalizare a aeroportului, de la cinci la 15 ani, începând din 2009. Legea liberalilor nu a mai ajuns în plen.

În schimb, senatorul Viorel Chiriac (PSD) a prezentat propria formă a „Legii Aeroportului”, care prevede, pe lângă transferul celor 200 de hectare de teren, un termen de finalizare a lucrărilor de 10 ani de la data data transferului. Proiectul este la Senat.

Datele sondajului online realizat de ADDJB au fost transmise parlamentarilor brașoveni, pentru ca rezultatele să fie folosite de aleși în cadrul dezbaterii problemei acordării dreptului de folosință pe 10 ani a terenului aferent construirii aeroportului.

„Sperăm că demersul nostru va putea fi de folos acțiunilor pe care le întreprindeți cu scopul finalizării acestei investiții prioritare pentru județele Brașov, Covasna și Harghita. Demersul nostru nu este unul politic. Ne facem simpla datorie de a aduce pe agenda Parlamentului României problemele stringente ale comunității brașovene”, se arată în comunicatul transmis de ADDJB.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button