Educaţie

Ministerul Educației a luat în calcul varianta cazării refugiaților în căminele Universității Transilvania din Brașov. Conducerea instituţiei nu ştie nimic

 

Ministerul Educației a solicitat universităților să spună dacă pot sau nu pot să cazeze temporar refugiații veniți din Orientul Mijlociu.

Potrivit reprezentanțiilor Ministerului Educației, solicitările au fost trimise către toate universitățile din țară.

„Se sondează posibilitatea ca refugiații să fie cazați în căminele universităților. Sunt întrebate universitățile în ce măsură au această posibilitatea. În toată țara s-a trimis o astfel de solicitare”, au declarat pentru mytex.ro, reprezentații biroului de presă al Ministerului Educației.

Prorectorul Universității Transilvania din Brașov, Mihaela Gheorghe, susține că până în momentul de față, instituția nu a primit nici o solicitare din partea Ministerului Educației și că nu sunt locuri disponibile pentru refugiații fugiți din calea războiului.

„Acum am aflat și eu de la dumnevoastră, dar nu știu nimic. Până în momentul de față nu am primit nimic, nici o solicitare, nici o adresă. Noi aveam 4.000 de locuri în cămin și în total 19.000 de studenți, deci răspunsul cred că e evident. Noi avem reguli prin care ne cazăm studenții”, a declarat Mihaela Gheorghe pentru mytex.ro.

Studenții au prioritatea la ocuparea locurilor în cămine

Potrivit Ministerului Educației, studenții au prioritatea la ocuparea locurilor în cămine și nici un student nu va rămâne pe dinafară în detrimentul imigranților.

„Încă o dată, Ministerul Educației nu obligă pe nimeni la nimic. Nu se pune problema ca studenții care au dreptul să fie cazați să nu beneficieze de respectivul drept, în detrimentul refugiaților. Evident este o datorie care ne revine ca membrii ai UE și atunci trebuie găsite formule. În cazul în care acești oameni ajung aici, nu pot fi ținuți în stradă”, au mai declarat reprezentanții Ministerului Educației pentru mytex.ro.

Deși Ministerul Educației finanțează căminele stundești, în detrimentul legii educației, acestea se află în proprietatea universităților de care aparțin.

„Au fost întrebate, e o posibilitate pe care noi o explorăm. În funcție de rezultate vedem ce se întâmplă. Dar asta nu înseamnă că universitățile au vreo obligație sau că trebuie să-și defavorizeze studenții. Pe baza opțiunilor exprimare de universități, aceste informații sunt transmise către oficiul de imigrări. Noi nu cazăm. Căminele sunt strict proprietatea universităților. Noi ca minister le finațăm în virtutea legii educației”, au încheiat reprezentanții Ministerului Educației.

În fiecare an, zeci de mii de studenții se luptă pentru cele câteva mii de locuri libere din căminele orașelor studențești.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button