Expres

BRAŞOV. Rugăciune pentru persoanele cu dizabilităţi

 

Mitropolia Ardealului, Arhiepiscopia Sibiului Brașov, Protopopiatul Ortodox Braşov şi Asociația „Copiii De Cristal” au încheiat un protocol de colaborare, concretizat, printre altele, în organizarea periodică a unor slujbe speciale de rugăciune pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi din Braşov.

„Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii și ei să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Și rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica, și de va fi făcut păcate se vor ierta lui”, este citatul din Epistola Sobornicească a Sf. Ap. Iacob – cap. V, versetele 14 și 15 prin care organizatorii îi invită pe braşoveni la rugăciune pentru persoanele cu dizabilități din Brașov.

Una dintre acestea va avea loc chiar astăzi, începând cu ora 17.00, Slujba Tainei Sfântului Maslu la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piața Sfatului urmând a fi oficiată de preot protopop Dănuț-Gheorghe Benga (foto), împreună cu un sobor de preoți.

Iniţial, slujbele de maslu pentru toţi copiii bolnavi din Braşov şi nu numai ar fi trebuit să aibă loc săptămânal, joia, de la ora 17.00, dar după prima întâlnire de rugăciune, din iulie, părintele protopop împreună cu părinţii copiilor prezenţi au hotărât să fie în fiecare primă zi de luni din lună.

Taina Sfântului Maslu, una dintre cele şapte sfinte taine, se săvârşeşte în Biserica Ortodoxă pentru vindecarea credincioşi de bolile trupeşti şi pentru iertarea păcatelor, aceste două fiind legate. La ortodocşi, Sfântul Maslu se face, de obicei, în zilele de post (pe principiul că administrarea unui medicament este mai eficientă atunci când organismul este curăţat, dezintoxicat), mai ales în Postul Mare, fiind oficiat cu trei, dar cele de obşte sunt cu cinci, şapte sau chiar mai mulţi preoţi. La slujbă participă credincioşii bolnavi şi rudele lor, dar şi orice creştin dornic să-şi uşureze sufletul.
Participanţii la Taina Sfântului Maslu trebuie să aducă la biserică puţină făină, ulei şi o haină sau lenjerie de la bolnavi pentru binecuvântare, apoi să asculte cu credinţă slujba Sfântului Maslu. Acasă, din făină şi uleiulul sfinţite se fac turtiţe pe care să le mănânce bolnavii în loc de anafură sau se pun în mâncare.

„Poate să participe oricine la aceste slube. Ne-am gândit la catedrala din Piaţa Sfatului, pentru că este în centru şi pentru că este accesibilă şi pentru cei care sunt în cărucior”, ne-a spus Gabriela Plopeanu, care conduce Asociaţia „Copiii de Cristal”, ce se ocupă de copiii şi tinerii cu tulburări din spectrul autist (TSA), Sindrom Down, ADHD şi alte tulburări asociate.

„Şi noi şi slujitorii bisericii ne dorim să participe şi alţi creştini la rugăciune, să ne cunoască copiii, să înceapă să îi înţeleagă şi să dea dovadă de răbdare şi înţelegere faţă de ei şi de noi unde ne întâlnesc”, a mai spus Gabriela Plopeanu, care este mama a doi gemeni cu TSA. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button