112

EXCLUSIV BRAŞOV. Caz REVOLTĂTOR! Bolnavă de schizofrenie, aruncată în stradă, cu dreptatea în mână!

 
Rămasă văduvă în floarea vârstei, o femeie în vârstă de 46 de ani, din judeţul Braşov, trece printr-un coşmar, de trei ani. Femeia susţine că este nevoită să locuiască pe la rude, din cauza cumnatei sale, care n-o acceptă în casa pentru care a muncit din greu, alături de partenerul ei de viaţă, Ovidiu-Nicolae Tinca.
 
În fapt, înainte ca soţul Floricăi Tinca să moară de cancer, cei doi au semnat un contract de vânzare-cumpărare, prin care i-au dat surorii lui casa deţinută pe strada Garofiţei din Râşnov, cu menţiunea că Florica are drept de uzufruct (de a folosi partea ei de casă până la moarte).  În contract se precizează că cei doi au primit 63.000 de lei pentru casa compusă la parter din „sufragerie, cameră de zi, bucătărie, baie, hol de distribuţie, prispă şi terasă, în suprafaţă construită de 84,46 mp, suprafaţă utilă de 54,99 mp” şi la mansardă din „dormitor, dormitor, hol, terasă în suprafaţă construită de 81,46 mp, suprafaţă utilă de 65,21 mp” şi că au citit prevederile actului, înainte de a-l semna. Femeia susţine, însă, că a fost păcălită.
„Eu sunt bolnavă de schizofrenie, iar în acea perioadă, pe fondul problemelor de sănătate ale soţului – avea cancer în ultimă fază şi fuseserăm anunţaţi că mai are de trăit doar şase luni – mi s-a agravat starea de sănătate. Astfel, am fost şi eu internată prin spitale. Cumnata mea a profitat şi ne-a spus să facem o procură, la notar, ca să aibă dreptul să ne plătească facturile, ca să nu ni se taie utilităţile. Am mers la un notar din Râşnov, unde am semnat contractul de vânzare-cumpărare, fără să ştim. Nu am luat nici un ban pentru casă, cum am aflat că scrie în contract. La notariat, nu ni s-a pus nici o întrebare despre sănătate, dacă suntem apţi pentru semnătură. Ea a profitat de starea mea de sănătate, care s-a agravat, fiind nevoită şi să-mi dau demisia de la locul de muncă”.
Precizăm că reclamanta ne-a dovedit cu acte că a fost diagnosticată cu schizofrenie, în 2011, în prezent fiind pensionată pe caz de boală.
Din câte se pare, deşi pare greu de crezut, Ovidiu-Nicolae Tinca i-a fost complice surorii lui, dorind să păstreze casa în familia de sânge, asigurându-se astfel că femeia nu-şi va reface viaţa alături de alt bărbat, cel puţin nu în locuinţa din Râşnov. Există martori care au susţinut în instanţă că Florica Tinca a fost luată de la serviciu pe fugă de către cumnata ei, pentru a fi dusă la notar. Acolo, bărbatului i s-ar fi făcut rău (cel puţin aşa părea), iar femeia, speriată că acesta va muri în biroul notarial, s-a grăbit să semneze aşa-zisa procură, fără să ştie că-şi semnează condamnarea la o viaţă pe… străzi. 
 
Proces civil pierdut
În contractul semnat la notar în noiembrie 2012, se menţionează că intrarea în stăpânirea de drept şi de fapt asupra cotei de 1/2 a lui Ovidiu-Nicolae Tinca se face la data întocmirii actului, iar cealaltă cotă de 1/2, respectiv a Floricăi Tinca, se face la data decesului acesteia din urmă. Când şi-a dat seama că a fost înşelată, femeia a apelat la ajutorul unui avocat şi a ajuns la proces. Din păcate, soluţia dosarului civil a fost negativă, întrucât nu existau suficiente probe. Însă, este pregătit un alt dosar civil, pentru anularea contractului, existând în prezent dovezi că femeia nu era aptă de semnătură în momentul respectiv, dar şi alte probe. Noul proces va avea loc la Tribunalul Braşov.
 
Cumnata a divorţat şi s-a mutat în noua casă, unde „face legea”
Revenind la cumnată, după obţinerea casei pe numele ei (nu şi pe al soţului, conform contractului de vânzare cumpărare), aceasta, S.-M. B. (în prezent S.-M. T.) s-a mutat acolo, alegând şi să divorţeze. Pe Florica Tinca a izolat-o într-o singură cameră, fără a o lăsa să folosească baia şi bucătăria.  S.-M. T. a încuiat efectiv încăperile respective, sperând ca, în scurt timp, Florica Tinca să cedeze şi să părăsească locuinţa. Dar, aceasta a dat-o în judecată şi a câştigat procesul, la Tribunalul Braşov.
În data de 5 august 2014, instanţa a decis astfel: „admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta Tinca Florica, în contradictoriu cu pârâta B. S. M.. Dispune reintegrarea reclamantei în locuinţă. Obligă pe pârâtă să îi permită reclamantei accesul la dependinţele de uz comun, respectiv la baia şi bucătăria situate la parterul imobilului. Executarea se va face fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen”.
Dar, deşi a câştigat în instanţă dreptul de a folosi baia şi bucătăria, Florica Tinca a avut parte de acelaşi tratament abuziv, motiv pentru care a apelat de mai multe ori la ajutorul poliţiştilor şi al procurorilor… fără rezultat.
Mai mult, abuzurile psihice ar fi fost completate cu cele fizice, sărmana femeie fiind bătută de cumnată şi de celelalte rude ale răposatului soţ (dovadă sunt două certificate medico-legale). 
 
Dovezi de abuz fizic neluate în seamă 
Florica Tinca ne-a arătat două certificate medico-legale (eliberate în 2013, respectiv în 2014), prin care se atestă că prezenta „leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovituri cu corpuri dure”. Primul certificat a fost întocmit în  iunie 2013, menţionându-se că femeia „necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale”, iar al doilea, eliberat în data de 16 iunie 2014, atestă că Florica Tinca a fost înregistrată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov cu diagnosticul „policontuzionat afirmativ prin agresiune, T.C.C. (n.r. traumatism cranio-cerebral) minor, contuzie bazin,I.T.U. anemie foarte uşoară”.
La concluzii, medicul legist a notat că „numita Tinca Florica prezintă leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure”. Date fiind relele tratamente, femeia a întocmit plângeri penale, dar, în ciuda existenţei acestor acte medicale, nici poliţiştii, nici procurorii zărneşteni nu par să ia în serios situaţia ei, crezând mai degrabă varianta cumnatei acesteia, care susţine (faţă de toată lumea) că totul este o invenţie, cauzată de schizofrenie (boală pe care n-a luat-o în serios, la întocmirea contractului de vânzare-cumpărare). Nici măcar existenţa unui martor, agresat la rândul său de familia răposatului soţ, nu pune în mişcare autorităţile. Bărbatul, pe nume Ion Chiriac, ne-a declarat că a depus plângere la Poliţia din Râşnov, împotriva agresorilor,  în 2014, dar că nu s-a rezolvat nimic… În acest context, femeia locuieşte pe la rudele ei, şi cere disperată ajutor, în speranţa că adevărul va ieşi la iveală şi că i se va face dreptate… 
Dorinţa ei este ca autorităţile să pună în aplicare legile în vigoare şi s-o ajute să-i fie respectat dreptul de uzufruct.
Referitor la situaţie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, ne-a declarat că la nivelul Poliţiei Râşnov s-au înregistrat mai multe plângeri formulate de către Florica Tinca împotriva cumnatei ei şi că toate au fost soluţionate, în termen legal, unele prin Parchet.  
 
Link-uri către dosarele înregistrate în instanţă:
 
Acţiune civilă admisă în parte, la Tribunalul Braşov (se recunoaşte dreptul de proprietate al Floricăi Tinca asupra unei jumătăţi din casă)
 
 
 
Plângeri penale respinse:
 
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button