Delicte

BRAŞOV. Peste un milion de ţigări, ridicate în timpul unor percheziţii la contrabandişti!

 
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Galaţi au ridicat peste 1 milion de ţigări, în urma a 16 percheziţii efectuate în judeţele Galaţi, Braşov, Brăila, Vrancea şi Prahova. Anchetatorii au anunţat că au efectuat descinderile luni, 31 august. Ulterior, şase persoane au fost reţinute.
„Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu luna mai 2015, şapte persoane (n.r. una dintre ele decedată, între timp) ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care, ulterior, au aderat alte 2 persoane, în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile din tutun, provenite din Republica Moldova”. Astfel, în perioada mai-august, suspecţii au introdus ilegal în România, din Republica Moldova, peste 2,3 milioane de ţigări, dintre care peste un milion de bucăţi au fost găsite de poliţişti.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 1.200.000 de lei. 
 
¤25 de persoane audiate la DIICOT
Dintre ţigările descoperite de anchetatori, 1.077.600 au fost găsite într-un spaţiu intermediar de depozitare, unele fiind încărcate deja într-un autoturism, pentru a fi livrate către persoanele care se ocupau cu vânzarea lor. În alte trei locuri, au fost găsite şi ridicate peste 226.000 de ţigări, destinate valorificării. În urma acţiunilor, au fost duse la audieri, la sediul DIICOT Galaţi, 25 de persoane. Faţă de şase dintre ele, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, ca să fie propuse spre arestare preventivă, la Tribunalul Galaţi. Instanţa ar fi trebuit să se pronunţe ieri, dar a amânat luarea unei hotărâri pentru astăzi. 
„La acțiune au participat şi polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, precum şi jandarmi”, se menţionează într-un comunicat remis de Poliţia Română.
 
CITIŢI ŞI:
 
 
 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button