Expres

BRAŞOV. S-a „rezolvat”: Tetkron taie singură apa caldă!

 

În timp ce abonaţii Tetkron (distribuitorul local de agent termic) aşteptau cu sufletul la gură să vadă dacă vor mai avea de duminică apă caldă, în urma somaţiei de sistare emise de Bepco SRL, producătorul de energie termică, reprezentanţii Tetkron au anunţat aparent din senin că de marţi, 25 august, oricum va fi oprit sistemul de termoficare Nord.

Tetkron ar fi trebuit să plătească astăzi măcar 1,6 milioane de lei către Bepco SRL, din totalul de facturi de peste 16 milioane de lei, iar restul urma să fie eşalonat, în caz contrar, 22 august era ultima zi cu apă caldă furnizată de Bepco şi distribuită de Tetkron către cei circa 13.500 de abonaţi (apartamente, instituţii publice şi agenţi economici), însumând aproape 30.000 de braşoveni.

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Tetkron, societatea din subordinea Consiliului Local Brașov, a fost convocată ieri în regim de urgenţă după ce Bepco a transmis o notificare societății şi CL Braşov privind sistarea livrării de agent termic, din cauza restanţelor la plată. Convocarea AGA a fost nestatutară, dar zece dintre cei 27 de consilieri locali au luat parte la o întâlnire informală. Ei au decis, totuşi, împuternicirea viceprimarului Ciprian Bucur să poarte în această dimineață discuții cu conducerea companiei Bepco, alături de executivul societății Tetkron, pentru a debloca situația. „Noi dorim să mai primim o perioadă de păsuire de la Bepco până realizăm acest plan de eșalonare a datoriilor. În plus, conducerea Tetkron nu poate face în acest moment o plată legală către Bepco, deoarece Consiliul de Administrație al societății nu e funcţional”, a explicat Bucur.

Acum, problemele s-au „rezolvat”: Tetkron va opri distribuţia pe platforma de Nord, astfel că în 8.000 de apartamente nu va mai curge apă caldă la robinete, iar în cea de Sud ameninţarea Bepco nu are efect decât parţial, societatea de termoficare având posibilitatea să producă apă caldă menajeră prin centralele proprii pentru abonații din zona cartierului Astra.

Oficial, motivele de sistare sunt altele, după cum se arată în comunicatul Tetkron:

Datorită lucrărilor necesare pentru:

1. Finalizarea reţelei de transport care este în curs de execuţie în cadrul obiectivului „Interconexiune reţea de transport apă fiebinte Zona Nord – tronson II”.

2. Realizarea lucrărilor de interconectare cu instalaţiile existente;

3. Efectuarea reviziilor necesare pentru pregătirea sezonului de iarnă 2015/2016,

sistemul de termoficare CET Nord va fi oprit începând cu dată de 25.08.2015 până în data de 15.09.2015.

Toate punctele termice alimentate din reţeaua de termoficare CET Nord vor fi scoase din funcţiune, respectiv cele care deservesc cartierele Tractorul, Gara, Mihai Viteazul, Griviţei, Centrul Civic, Ceferiştilor, Florilor, Scriitorilor şi nu se va mai asigura apă caldă menajeră”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button