BRAŞOV. Noi atracţii la Zoo
Lacul din incinta Parcului Zoologic Brașov a fost populat cu lebede, răţuşte şi cu peşti frumos coloraţi, respectiv crapi japonezi koi, dar şi cu nuferi de mai multe culori, drept care braşovenii sunt invitaţi să (re)viziteze grădina. „Începând cu această săptămână vizitatorii Grădinii Zoologice au ocazia să vadă şi noile păsări pe care le-am achiziţionat: două lebede albe, două lebede negre, două raţe cu ciuf, două raţe călugăr alb, două raţe micul atlantic şi trei raţe mandarin. În lac au mai fost aduşi nouă crapi japonezi koi şi 30 de nuferi de diferite culori”, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Ciprian Bucur.
Deocamdată, pentru înaripate s-a făcut o căsuţă plutitoare, dar conducerea grădinii mai vrea să facă unele amenajări pe lac, printre care insulițe artificiale plutitoare și mini fântâni arteziene. Totodată, la Grădina Zoo ar putea fi admirați în curând și pelicani. „Am făcut o adresă către Federația Română a Grădinilor Zoologice în vederea obținerii unor exemplare de lebede albe, dar și negre de la alte grădini din țară. Nu am reușit să primim o donație de la alt parc zoologic, am găsit un crescător de lebede, de la care am cumpărat aceste păsări. În total au costat puţin peste 1.000 de euro. Acum sunt încă în faza de acomodare cu lacul nostru”, ne-a declarat Alin Pînzaru, directorul Zoo Brașov.
Raportul EAZA a fost finalizat
Pe de altă parte, luna trecută, la Zoo Brașov a fost prezent Nick Lindsay mentorul parcului din partea Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor – European Association of Zoos and Aquaria (EAZA), pentru a verifica dacă instituția brașoveană se încadrează în normele impuse de acest organism. Acesta a întocmit un raport pe care l-a înmânat edililor brașoveni, iar printre solicitările EAZA s-a numărat necesitatea specializării personalului parcului zoologic, dar și amenajarea spațiilor existente sau a unor noi spații în vederea aducerii de noi specii, cum ar fi leoparzi sau pume. Luna viitoare la Zoo Brașov va veni un alt consultant EAZA specializat în arhitectura parcurilor zoologice pentru a da unele îndrumări cu privire la amenajarea corpului destinat reptilelor și păsărilor exotice, în vederea populării acestuia cu noi specii. Grădina Zoologică din Brașov a intrat încă de acum trei ani sub directa monitorizare a Asociației Europene a Grădinilor Zoologice și Acvariilor (EAZA) pentru a deveni membră a acesteia.
11 cai de vânzare
În schimb, conducerea Grădinii Zoologice Brașov a anunțat că vrea să scape de cai, ținând cont că în ultimii ani aici s-a format o mică herghelie, care nu este deloc utilă. „Avem 11 cai și vrem să îi dăm, pentru a face loc unor exemplare care se pretează pentru un parc zoologic. Vor rămâne în continuare cei patru ponei și poneiul american, care este de dimensiuni mai mari”, a explicat Pînzaru. „Am prefera să-i dăm pe toţi unei singure persoane care să-i îngrijească bine, că aşa au mai venit unii şi alţii să se intereseze, vor să-i pună la muncă până îi istovesc sau le rup vreun picior şi apoi vin cu ei înapoi să ni-i vândă de carne. Caii aceştia se pretează pentru agrement”, a mai spus directorul de la Zoo.
La această oră, la Braşov pot fi văzute peste 200 de exemplare din 62 de specii de animale, păsări și reptile.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.