Delicte

Aproape 600 de persoane fizice și juridice, trimise în judecată pentru spălare de bani sau fals de monedă

 
Aproape 600 de persoane fizice și juridice au fost trimise în judecată, în primele șase luni ale acestui an, pentru infracțiuni din sfera spălării banilor și falsului de monedă, după cum au informat reprezentanții Poliției Române, astăzi. În total, polițiștii ar fi destructurat 52 de grupări infracționale organizate în infracțiuni de spălare de bani, fals de monedă și în finanțarea terorismului. Grupările ar fi fost formate din 543 de membri, în total.
Totodată, s-a instituit sechestru asigurător pe aproape 2 milioane de lei, pe peste 740.000 de euro, precum și pe aproximativ 36.000 de dolari și pe 465 de imobile, 405 autoturisme, 209 bucăţi muniţie, 50 de kilograme de exploziv și 13 arme de foc.
„În această perioadă, au fost trimise în judecată 585 de persoane fizice şi juridice, pentru săvârşirea a 1.387 de infracţiuni. Din totalul persoanelor ce au făcut obiectul anchetelor, 187 au fost reţinute sau arestate”, conform bilanțului. 
În urma acțiunilor desfăşurate de polițiști, în perioada menționată, au fost retraşi din circulaţie, la nivel naţional, 188.230 de lei, 128.060 de euro, 58.193 de dolari şi 955 de lire sterline, monedă falsă. Pentru depistarea falsificatorilor de monedă, agenții români au colaborat cu colegi din alte țări.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button