Delicte

Băsescu, citat în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu va da explicaţii, mâine, la Curtea Supremă, după plângerea depusă de Corneliu Vadim Tudor. Băsescu şi Vasile Blaga, preşedinte al PDL la acea vreme, sunt acuzaţi de Vadim că ar fi oprit o parte din banii oferiţi drept răscumpărare pentru jurnaliştii răpiţi în Irak, în anul 2005, informează Realitatea TV.

Vadim Tudor a afirmat că îşi bazează sesizarea pe afirmaţiile făcute de fostul procuror Ciprian Nastasiu în cartea sa. Băsescu declara că nu s-au plătit bani pentru recuperarea jurnaliştilor.

Trei jurnalişti români: Marie Jeanne Ion, Sorin Dumitru Mişcoci şi Eduard Ovidiu Ohanesian au fost daţi dispăruţi în seara zilei de 28 martie 2005 la Bagdad, împreună cu însoţitorul lor, Mohammad Munaf, cetăţean american de origine irakiană. Ulterior s-a anunţat că au fost răpiţi. Criza ostaticilor din Irak a luat sfârşit la 22 mai 2005, când Administraţia Prezidenţială a anunţat că cei trei cetăţeni români se află sub controlul autorităţilor.

Omar Hayssam a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005, pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor, şi condamnat definitiv, în lipsă, în 2008, la 20 de ani de închisoare.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button