Sănătate

Operaţie salvatoare! Un bebeluş se născuse cu intestinele şi ficatul în cutia toracică

 
Un bebeluş care venise pe lume cu o malformaţie gravă, având intestinele şi ficatul poziţionate în cutia toracică, a fost salvat de medici, printr-o operaţie care a durat aproximativ două ore.
Bebeluşul diagnosticat cu o formă rară şi severă de hernie diafragmatică avea şanse minime de supravieţuire, fără intervenţia chirurgicală.
Familia micuţului este din Iaşi.
 
„Medicii de la Iași nu ne-au dat nicio speranță, însă noi am refuzat să credem că bebelușul nostru suferă de această boală. Am ajuns la doctorii din Bucuresti care ne-a confirmat diagnosticul, dar ne-au dat speranțe. Tot timpul am căutat să fim pozitivi, iar copilul acesta ne-a produs o mare bucurie”, a declarat Raluca Șerban, mama lui Tudor, citată de doctorulzilei.ro.
 
Băieţelul a fost născut prin cezariană, pe data de 1 iulie. Imediat după venirea pe lume, el a fost intubat şi transportat la Secția de Terapie Intensivă Neonatologie, unde a fost ventilat mecanic. După o serie de teste complete făcute bebeluşului, medicii au decis să-l opereze, intervenţia fiind coordonată de dr. Dan Cristea. 
 
„A fost o operatie complexă, din cauza localizării breșei pe partea dreaptă, ceea ce a făcut ca abordul să fie unul dificil. Defectul a fost unul mare, jumătate din ficat și aproape 90% din intestine fiind herniate în torace. Organele migrate au fost repoziționate în abdomen, iar diafragmul a fost reconstruit. Astfel, spațiul creat în torace va permite plămânilor să continue să crească, copilul putând experimenta o dezvoltare compensatorie a plămânului până la vârsta de 8-9 ani”, a declarat dr. Dan Cristea, șeful Secției de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Băneasa.
 
Din echipa de medici care l-au îngrijit pe Tudor au făcut parte și dr. Hadi Rahimian, medic primar obstetrică-ginecologie, dr. Alina Ilici, medic primar neonatolog, și dr. Daniela Brandabur, medic primar Anestezie-Terapie Intensivă, notează doctorulzilei.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button