Cartofii pot fi toxici. Vezi în ce condiţii!
Puţini ştiu că au existat cazuri grave produse de otrava din legume banale, precum cartofii. Cartofi se pot deveni toxici dacă sunt păstraţi necorespunzător, spun specialiştii. Pentru a evita orice pericol, trebuie feriţi de lumină. În caz contrar încep să încolţească şi să îşi schimbe culoarea în verde, producând o substanţă numită solanină, care este toxică, conform adevarul.ro. Trebuie înlăturate toate porţiunile înverzite şi încolţite, înainte de consum. De asemenea, tulpina şi frunzele cartofului sunt toxice. Au existat decese cauzate de otrăvirea cu ceai din frunze de cartofi.
Cartofii pot fi consumaţi şi în scop terapeutic. Astfel, curele de trei săptâmâni cu suc de cartofi pot ameliora problemele cardiace şi circulatorii: hipertensiunea, tulburările de ritm şi angina. Sucul de cartofi este bogat în vitaminele C şi B, minerale (dintre care potasiu) şi antioxidanţi. Specialiştii în tratamente naturiste spun că sucul de cartofi, alături de ceaiuri diuretice, este bun şi pentru eliminarea nisipului la rinichi.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.