Sport

BRAȘOV. Junioarele de la Corona așteaptă cu nerăbdare debutul în Liga Națională

  • dariabucur-jpg.jpg
  • sorinatirca-jpg2.jpg
  • cristinacretu.jpg
 

Șapte dintre cele opt junioare promovate la echipa mare a clubului Corona Brașov vor participa în această vară cu echipa națională Under 17 de handbal feminin la Festivalul Olimpic al Tineretului European și apoi la Campionatul European.

Cele șapte brașovence convocate de antrenoarea Naționalei U-17, Mariana Târcă, sunt: Daciana Hosu, Ana Maria Berbece, Cristina Creţu, Sorina Târcă, Ana Lopătaru, Daria Bucur și Claudia Lăcătuş.

Deși le așteaptă meciuri cu echipe puternice precum Rusia, Germania sau Spania, tinerele handbaliste sunt optimiste și speră că vor reveni în țară cu medalii de la cele două competiții.

Totodată, junioarele brașovence promovate la echipa mare a Coronei așteaptă cu nerăbdare să debuteze în Liga Națională.

„Din punct de vedere fizic am acumulat foarte mult în această perioadă şi mă simt pregătită pentru cele două competiții. Sunt încrezătoare şi îmi doresc rezultate cât mai bune pentru că eu simt că suntem o generaţie de aur. Încercăm să luăm toate jocurile pe rând, ne vom analiza adversarii, vom încerca să le punem piedici. Sperăm să avem jocuri frumoase şi bune, să facem performanţă. La ambele competiții ne dorim să câștigăm medalii. Nu este una mai importantă decât cealaltă. Apoi, aștept și meciurile de la Corona. Sunt pregătită pentru acest pas. Sper să fie un an bun. Brașovul este ca o a doua casă petru mine. M-am atașat de oamenii pe care i-am găsit aici. Nu mă așteptam să găsesc așa ceva. Este familia pe care mi-am dorit-o în teren”, a declarat Daria Bucur (foto 2).

La rândul ei, Sorina Târcă (foto 3) a punctat: „Ne pregătim cât putem de bine pentru cele două competiții din această vară. Vrem să avem evoluțiile pe care lumea le așteaptă. Sunt sigură că vom fi sus atât la FOTE, cât și la Campionatul European. Apoi, am așteptat mult să ajung la echipa mare a Coronei și mă bucur că s-a întâmplat acest lucru. Am făcut acest pas și mă bucur. Știu că nu va fi ușor, dar aștept să debutez în Liga Națională și sper că voi avea un an bun și că voi putea ajuta echipa”.

În fine, Cristina Crețu (foto 4) a menționat: „Nu este o perioadă uşoară. Ne pregătim pentru meciuri cu adversari importanți. Urmează două competiţii grele însă ne-am propus cel puţin o medalie, şi cred că la FOTE avem şanse mai mari. La Europene avem o grupă mult mai grea şi suntem conştiente că trebuie să lucrăm mult pentru a reuşi o performanţă acolo. După cele două competiții vor urma meciurile la echipa mare a Coronei. Sunt mândră că am făcut acest pas”.

FOTO: Andrei Paul


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button