Sport

BRAȘOV. „Tricolorele” Under 17 au două examene majore în această vară

Șapte handbaliste de la Corona Brașov fac parte din lotul antrenat de Mariana Târcă

 

Naționala Under 17 de handbal feminin a României, antrenată de Mariana Târcă, va avea în perioada imediat următoare două competiții majore. Între 26 iulie și 1 august, „tricolorele” vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), în Georgia, unde vor juca în grupa B, alături de Rusia, Cehia și Naționala țării gazdă. Apoi, de pe 13 august, în Macedonia va începe Campionatul European U17, România fiind repartizată în grupa B, cu Rusia, Germania și Spania.
Ultima parte a pregătirilor pentru aceste competiții se desfășoară la Cheile Grădiștei, unde se pun la punct ultimele detalii.
„Fetele sunt puțin încărcate, este cea mai dificilă perioadă din pregătire, chiar dacă în doar zece zile va începe prima competiție. Trebuie să ne urmărim scopul și să le aducem într-o formă apropiată de ce ne dorim pentru cele două turnee importante. Probabil, la prima competiție nu vor fi în cea mai bună dispoziție, dar vom face tot ce depinde de noi să obținem rezultate bune. Urmărim să pregătim cât se poate de bine din punct de vedere tehnic echipa. Sunt jucătoare tinere care au nevoie de o bună pregătire tehnică pentru a putea emite pretenții pe viior. La FOTE, din punct de vedere al adversarilor din grupă va fi puțin mai ușor și sunt convinsă că putem să jucăm una dintre finale. Acesta ar fi și obiectivul pe care ar trebui să îl avem. Va fi și o bună pregătire pentru Campionatul European. Aceste jocuri oficiale ne vor ajuta. Fetele nu au simțit încă ce înseamnă o competiție puternică, adevărată, unde jocurile se succed rapid și FOTE ne va ajuta. La European avem o grupă foarte dificilă. O luăm pas cu pas, nu vreau să punem presiune pe fete. După modul în care ne vom prezenta în Georgia, ne vom da seama cam ce am putea să facem la Campionatul European. Este greu să obținem o medalie și cred că nu acesta trebuie să fie scopul la acest nivel de vârstă. În primul rând vreau o evoluție ascendentă și cel mai important este ca multe dintre aceste fete să fie pregătite pentru Naționala mare după ce vor termina junioratul”, a declarat Mariana Târcă.

Corona, bine reprezentată la Naționala U17
Corona Brașov este foarte bine reprezentată în Naționala U17 a României, clubul de la poalele Tâmpei oferind șapte jucătoare, Daciana Hosu, Daria Bucur, Sorina Târcă, Ana Maria Berbece, Claudia Lăcătuș, Ana Maria Lopătaru, Cristina Crețu.
„Sunt șapte fete la echipa națională U17 de la clubul nostru și asta ne ajută la omogenitate. Sorina vine după o perioadă în care a avut unele probleme și acum își reîncarcă bateriile. Sperăm să fie într-o dispoziție bună la cele două competiții. Pentru mine e o bucurie. Pe majoritatea fetelor noastre le-am luat din curtea școlii și faptul că ele sunt aici este o mândrie pentru club și pentru oraș. Cinci dintre ele sunt brașovence”, a punctat Mariana Târcă.

FOTO: Andrei Paul


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button