Politic

Iohannis: „România acționează ca și cum deja ar face parte din Schengen“

 

Președintele Klaus Iohannis a acordat un interviu pentru agenția media The European Times. „Actualul context geopolitic este extrem de sensibil. Am luat în considerare particularitățile sale în elaborarea Strategiei Naționale de Apărare a Țării. România se află într-o regiune caracterizată de mult timp prin existența conflictelor înghețate și marcată în prezent de conflicte active și de deteriorarea relațiilor dintre NATO și Federația Rusă“, a afirmat președintele, printre alte aspecte.
„În acest context, opțiunea României este să-și consolideze credibilitatea strategică, asigurată prin predictibilitate și continuitate în politica externă și în cea de securitate și apărare, dar și prin întărirea democrației și a statului de drept“, a mai declarat Klaus Iohannis în interviu.
Acesta a vorbit și despre aderarea țării la Spațiului Schengen. „Aș vrea să spun, totuși, că România acționează ca și cum deja ar face parte din Schengen. Rezultatele bune înregistrate, de exemplu, în lupta împotriva terorismului atestă faptul că suntem un partener de încredere și că acționăm în conformitate cu statutul unei țări membre Schengen”, a precizat președintele.
Autorităţile române negociază de mai mult timp cu Uniunea Europeană integrarea în spaţiul Schengen. Luna trecută, Gabriel Oprea spunea că România poate intra în acest an în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene, precizând că îşi bazează opinia pe discuţiile cu lideri europeni.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button