Politic

SURSE. Oferta lui Ponta pentru Iohannis

 

În PSD apele se precipită. Surse apropiate partidului susțin că, după ce va reveni din Turcia, Victor Ponta îi va face președintelui Klaus Iohannis o ofertă de nerefuzat: organizarea de alegeri anticipate.  

Motivul oficial ar fi suprapunerea alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare în anul 2019. „Criza” ar urma să se producă în această toamnă, iar în noiembrie românii vor fi chemați la urne. În momentul de față se duce o campanie de  convingere a aleșilor PSD să accepte această variantă.

Calculele din PSD sunt cât se poate de simple. Datele INS le sunt favorabile, avem creștere economică, iar numeroase categorii sociale au primit câte ceva. Au crescut alocațiile pentru copii, militarii și-au reprimit pensiile speciale, TVA-ul la alimente a scăzut, la fel se va întâmpla și cu cel general, salariul minim a crescut etc. Măsuri care duc PSD-ul pe un vârf de popularitate, la cote greu de menținut pâna în 2016, atunci când ar trebui să se desfăsoare alegerile parlamentare la termen. Toate „măsurile reparatorii” făcute de PSD ar putea să nu permită închiderea bugetului într-un deficit acceptabil, iar eventualele ajustări de taxe și impozite ar afecta electoral partidul. Nici situația din Grecia nu este în favoarea celor care ne guvernează în prezent. 

În plus, oferta PSD-ului este greu de refuzat de către liberali, cei care par a-și fi făcut un obiectiv din repetarea obsesivă a cererii de organizare a alegerilor anticipate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button