Politic

UPDATE. Ponta se apără în fața deputaților! Live Text

  • ponta3.jpg
 

Plenul Camerei Deputatilor dezbate și votează, la această oră, solicitarea procurorului general de încuviințare a inceperii urmăririi penale a premierului Victor Ponta.

Premierul a vorbit în fața deputaților, spunând că un guvern poate fi demis numai prin proceduri constituționale.

„Cred că astăzi în fața dvs. trebuie dezbătute și decise două situații extrem de importante. În primul rând, dvs trebuie să decideți dacă tot ceea ce ține de decizii politice pot să fie cenzurate de către o altă putere constituțională. În concret, numirea unui ministru se face în baza unei propuneri a partidului pe care îl reprezintă, în baza deciziei coaliției, în baza votului Parlamentului și în baza decretelor emise. Astazi trebuie să decideți dacă un reprezentat al altei puteri a statului poate să îi tragă la răspundere penală pe cei care iau o decizie politică comună.
Eu cred ca trebuie să rămână ca precedent foarte clar.

A doua: un Guvern al României este investit și demis prin proceduri constituționale: votul dvs în urma alegerilor sau în urma unei moțiuni de cenzură. Eu am devenit prim-ministru în urma unei moțiuni de cenzură, nu cu un dosar penal făcut pe numele lui Mihai Razvan Ungureanu“, a spus Ponta în urmă cu puțin timp.

Citiți și: La 10.00, deputaţii aprobă sau resping urmărirea penală a lui Ponta! Îl vor apăra?

Judecătorul CSM, Horaţius Dumbravă, îi cere premierului să renunțe la imunitate

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button