Economic

„Autoritățile locale au început să dialogheze cu mediul de afaceri”

A declarat Ștefan Rădeanu, secretarul general al Uniunii Generale a Industriașilor din România

  • mediuldeafaceri.jpg
 

Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR) a organizat, ieri, la Brașov, în parteneriat cu o publicație centrală, dezbaterea cu tema „Direcțiile și planurile de dezvoltare, precum și identificarea oportunităților de afaceri și investiții în județul Brașov”. În cadrul evenimentului au fost discutate aspecte privind infrastructura județului Brașov, valorificarea potențialului turistic, oportunități de afaceri și investiții în județul Brașov. Organizatorii manifestării spun că, în ultimii ani, autoritățile locale din România au început să fie din ce în ce mai deschise dialogului cu mediul de afaceri și cu societatea civilă. „Autoritățile locale trebuie să învețe să discute cu investitorii, indiferent că sunt români sau străini. Să fie un dialog eficient. Trebuie să ne gândim la comunitate. Dacă în urma acestei dezbateri, să spunem că la Râșnov sau la Săcele mai creăm două locuri de muncă este un avantaj fantastic. Dialogul și transparența contează foarte mult, pentru că ne-am săturat să discutăm pe la colțuri despre proiecte investiționale. Primarii trebuie să vină și să-și spună oferta și ce facilități oferă investitorilor. Facilitățile nu înseamnă nimic fără locuri de muncă. Observ o deschidere a autorităților locale către mediul de afaceri. Au învățat să dialogheze. Este cel mai important lucru”, a declarat Ștefan Rădeanu, secretarul general al Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR). 

Mentalitate schimbată 

Mentalitatea s-a schimbat în România, în ultimii ani, susțin cei de la UGIR, iar autoritățile locale au început să dialogheze și să implice concret în rezolvarea problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri și nu numai. „Este clar că în decursul celor trei ani de când desfășurăm acest program, foarte multe lucruri s-au schimbat, de la mentalitate, de la abordare. Autoritățile locale și naționale au devenit puțin mai pragmatice și mai deschise la dialogul cu partenerii lor, cu societatea civilă și cu oamenii de afaceri, și acest lucru creează premisele pentru o dezvoltare durabilă. Este, într-adevăr, o diferență foarte mare între experiența pe care am trăit-o acum trei ani de zile și cea de acum. Mult mai ușor comunicăm noi, organizatorii, pentru un asemenea eveniment cu autoritățile locale. Acestea sunt deschise față de acum trei ani, când le era frică de dezbaterea publică și nu răspundeau la apelul nostru. Încet, încet, lucrurile s-au schimbat și e îmbucurăror pentru noi. E un semnal pozitiv pentru comunitate”, a explicat Dan Manea, director executiv „Curierul Național”. În cadrul evenimentului, reprezentanții comunității brașovene au prezentat proiectele prioritare ale județului. „Întâlnirea de astăzi (ieri – n.r) este bună pentru faptul că va fi un dialog între autoritățile locale și mediul de afaceri. Sigur că noi ca și autorități locale avem responsabilități în ceea ce privește sprijinirea și crearea condițiilor pentru dezvoltarea economică. Proiectele noastre prioritare, pe care le vom expune, sunt legate de realizarea aeroportului, realizarea terminalului intermodal de marfă și presiunii pentru realizarea autostrăzii București-Brașov și Brașov-Sibiu. Toate aceste trei proiecte sunt importante pentru Brașov și pentru conectivitatea sau accesibilitatea în zona noastră, pentru sprijinirea dezvoltării economice”, a afirmat Mihai Veștea, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov. Totodată, au fost prezentate și mai multe oportunități de afaceri, oferite de firmele prezente la manifestare. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button