Expres

BRAȘOV. „Totul în lume este o farsă!”

  • article_437448_1.jpg
 

Opera Brașov prezintă astăzi, de la ora 18.30, nu sâmbăta, ca de obicei, spectacolul cu opera „Falstaff” de Giuseppe Verdi, avându-l în rolul titular pe baritonul Lucian Petrean (Cluj-Napoca), iar la pupitrul dirijoral pe maestrul Dorel Munteanu. Alături de ei, soliștii Operei Brașov: Valentin Marele, Ioana Mărgărit, Nicoleta Chirilă, Cristina Roșu, Gabriela Hazarian, Liviu Iftene (debut), Claudiu Bugnar (debut), Mugurel Oancea, Lorand Cristian. Își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov. Regia spectacolului este semnată de Cristian Mihăilescu. Scenografia: Rodica Garștea. Mișcarea scenică: Nermina Damian.
„Falstaff” este o operă buffă în trei acte. Premiera a avut loc la 9 februarie 1893, la „Teatro alla Scala” din Milano.
Compozitorul Giuseppe Verdi și libretistul Arrigo Boito s-au inspirat în creionarea caracterului personajului principal, Sir John Falstaff, din piesele de teatru scrise de William Shakespeare – „Nevestele vesele din Windsor” și „Henric al IV-lea”. A fost ultima operă compusă de Giuseppe Verdi, la vârsta 80 de ani, singura comică ce a dăinuit în repertoriu, scrisă de titanul muzicii universale. „Totul în lume este o farsă și toată lumea e păcălită!”, spune cu un zâmbet atoateștiutor, Verdi. Cu aceste cuvinte el își ia rămas bun de la creația sa de operă.
Acțiunea operei se petrece în orășelul Windsor din Anglia, în timpul domniei regelui Henric al IV-lea. Ce întâmplări au loc vă invităm să vizionaţi pe scena Operei Brașov! Prețul unui bilet este de 20 lei; 10 lei redus (elevi, studenți, pensionari). Acestea se pot procura cu o oră înainte de începerea spectacolului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button