112

ANTRENAMENT. Intervenții spectaculoase în Masivul Bucegi!

  • article_437435_1.jpg
 

Un amplu exercițiu de salvare-evacuare a fost efectuat de jandarmii montani, în cooperare cu piloții Ministerului Afacerilor Interne, în Masivul Bucegi, pentru perfecționarea modului de intervenție.

„La finalul acestei săptămâni, instructorii Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia au desfășurat un exerciţiu complex de salvare-evacuare, în cooperare cu piloţii Ministerului Afacerilor Interne. Exerciţiul jandarmilor montani a presupus efectuarea unor intervenţii în situaţii de urgenţă, respectiv pentru salvarea unor turiști cu ajutorul tărgilor specifice intervenţiei de salvare aeriană”, se precizează într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Printre scenariile pe care s-au antrenat salvatorii montani se numără următoarele: coborârea victimei din elicopter prin procedura trolierii, de la o altitudine de peste 300 m, acordarea de prim ajutor, transportul victimei în siguranţă la un punct medical mobil aflat la sol sau recuperarea unor turiști rătăciţi în zone muntoase. „Instructorii din cadrul Centrului de Pregătire Montan Sinaia deţin atestate internaţionale de instructori în situaţii de urgenţă și pe parcusul anului trecut au efectuat stagii de pregătire în Franţa, Spania, Italia și Elveţia”, se precizează în comunicat.

Exercițiul de acum s-a realizat cu sprijinul Administraţiei Parcului Natural Bucegi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button