Sport

FC BRAȘOV. Romeo Pașcu, despre viitorul „stegarilor”. Ce se întâmplă dacă echipa retrogradează

  • article_437434_1.jpg
 

Președintele onorific al „stegarilor”, Romeo Pașcu, a comentat astăzi decizia TAS în „cazul CFR” și a vorbit despre viitorul grupării FC Brașov: „Am aflat decizia TAS ieri. Un prieten italian mi-a spus că 100% CFR și-a recuperat punctele. Ne-am făcut calculele și vom lupta până la capăt. Trebuie să câștigăm cele două meciuri, Chiajna să nu mai obţină nici un punct, iar Rapid să nu reușească două victorii. Nu ne-am gândit în nici un moment la retrogardare și acum mai sperăm. Dacă se întâmplă minunea? Suntem într-o situaţie grea, dar am ajuns aici pe mâna echipei. S-au pierdut cel puţin 12 puncte pe care nu aveam voie să le cedăm, în meciuri precum cele cu Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Botoșani, Rapid, CFR Cluj, să nu mai spun că nu mai prindem vreodată o formaţie Steaua atât de slabă. Dacă era puţină atenţie, acum fluieram și ne gândeam la sezonul următor. Totuși, am convingerea că și în cazul în care FC Brașov va retrograda se vor găsi soluţii. Patronul Ioan Nicolae nu a spus în nici un moment că echipa se va desfiinţa. Sunt convins că nu se va întâmpla acest lucru. În 2013 în topul Forbes Brașovul avea 16 miliardari. Mă bucur că sunt atâţia oameni bogaţi în oraș. Poate dintre toţi aceștia va veni cineva și lângă FC Brașov. La finalul campionatului vom discuta cu patronul Ioan Nicolae și apoi vom putea spune cu exactitate care va fi viitorul echipei FC Brașov”. 

20 de echipe în Liga 1

Apoi, Romeo Pașcu a criticat Liga Profesionistă de Fotbal pentru că a decis diminuarea numărului de formaţii în Liga 1 de la 18 la 14: „România este a șasea ţară ca întindere din Europa, este inadmisibil să aibă o primă ligă cu doar 14 formaţii. Gino Iorgulescu nu trebuia să accepte așa ceva. Nu e bine să retrogradeze formaţii cu renume din orașe cu pondere în România. Când am fost vicepreședinte al ligii am propus o primă divizie cu 20 de formaţii. Atunci am spus că nu trebuie să retrogradeze nimeni. Erau 18 pe prima scenă, mai veneau două din liga secundă și ajungeam la 20. Toate campionatele mari din Europa, Anglia, Spania, Italia, Franţa, au 20 de echipe în prima ligă, așa trebuia să se întâmple și în România”. 

CITEȘTE ȘI: 

FC BRAȘOV poate retrograda matematic astăzi. Cum se mai pot salva „stegarii”

BRAȘOV. Vești proaste pentru „stegari”. CFR a câștigat la TAS


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button