Expres

Update. Studenţii au blocat opt mari universităţi – galerie foto

  • article_435680_1.jpg
  • article_435680_2.jpg
  • article_435680_3.jpg
  • article_435680_4.jpg
  • article_435680_5.jpg
  • article_435680_6.jpg
  • article_435680_7.jpg
  • article_435680_8.jpg
 

Alte trei universităţi românești s-au alăturat mișcării occupy, organizată sub egida ANOSR.

Studenţii din cadrul universităţilor „Eftimie Murgu” din Reșiţa, Universitatea Cluj- Napoca și Universitatea Suceava s-au alăturat mișcării occupy în seara zilei de joi.

Până în momentul de faţă studenţii au blocat activitatea în 8 mari instituţii universitare din ţară:  Universitatea Maritimă Constanţa, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșiţa, Universitatea Cluj- Napoca și Universitatea Suceava.

La Timișoara, Galaţi și Constanţa studenţii stau închiși în amfiteatre de mai bine de 72 de ore, iar la București și Iași au depășit 48 de ore.

În aproape fiecare universitate câte un grup de profesori s-a alăturat mișcării occupy.

De asemenea, în fiecare seară au loc seminarii despre sistemul de învâţământ actual și posibilitatea îmbunătăţirii acestuia.

Cu această ocazie, amintim că studenţii sunt nemulţumiţi de dezastrul creat de-a lungul timpului în mediul universitar și lipsa de respect cu care sunt trataţi în ceea ce privește aprobarea deciziilor din sistemul de învăţământ superior. De asemnea, printre principalele motive ale protestului se află și faptul că opiniile studenţilor nu mai sunt ascultate în universităţi, subfinanţarea educaţiei a produs efecte catastrofale asupra calităţii și relevanţei studiilor universitare și, nu în ultimul rând, taxele din universităţi au crescut simţitor, motiv pentru care rata abandonului universitar a trecut de 40%.

La Brașov, conform organizatorilor protestului naţional, nici un student nu a vrut să-și asume organizarea mișcării occupy.

„La Brașov nu există organizaţie studenţească care să facă reprezentare studenţilor, ci doar petreceri” a declarat pentru mytex.ro, Cristi Popescu, președintele ANOSR.

Totodată, președintele Asociaţiei Studenţești din Universitatea Transilvania, Laurenţiu Lukacs, s-a declarat total de acord cu cerinţele colegilor protestatari, dar nu crede în rezolvarea problemelor prin ocuparea amfiteatrelor.

CITEȘTE ȘI:

Update. Studenţii ameninţă cu greva foamei și boicotarea examenelor

Update. Protestul studenţilor degenerează. Alte două universităţi „luate cu asalt”- galerie foto

Update. Exclusiv. Studenţii din Brașov nu vor să-și asume organizarea mișcării occupy


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button