Care este cel mai sănătos parizer care se comercializează în România / De la parizerul copilăriei noastre, la cel actual

Care este cel mai sănătos parizer care se comercializează în România.
Parizerul copilăriei era un produs premium, fabricat din carne de vită de calitatea întâi (70%), slănină tare de porc (30%), piper negru, boia dulce, usturoi, nucșoară și sare.
Potrivit celor de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, parizerul capitalist, în schimb, este fabricat dintr-o multitudine de ingrediente, printre care: emulsie de șorici, carne de pui, carne de pui și de curcan separată mecanic, carne de pui dezosată mecanic, carne de pasăre separată mecanic, piept de pui, carne de curcan, piept de curcan, piele de curcan, piele de pui, grăsime de pasăre, grăsime de pui, carne de porc, pulpă de porc, carne de vită, slănină, șoric de porc, emulsie din piele de pasăre, colagen, cașcaval, apă, făină de grâu, fibre de soia, fulgi deshidratați de ardei, fibre de mazăre, fibre vegetale din soia și sfeclă de zahăr, izolat de soia, amidon de cartofi, proteină animală din porc, proteină vegetală din soia, proteină vegetală hidrolizată, amidon, proteină din lapte, lapte praf, proteină din soia, sirop de glucoză, dextroză, lactoză, glucoză, zahăr, maltodextrină, sare neiodată, sare cu nitriți, extract natural de boia dulce, extracte vegetale, ardei roșu, condiment de ardei, condimente, extracte din condimente.
Care este cel mai sănătos parizer care se comercializează în România
Într-una din emisiunile sale Starea Sănătăţii de anul trecut, Dragoş Pătraru a testat 9 tipuri de parizer aflate la vânzare pe piaţă, în 4 lanţuri de supermarketuri, arătând care este cel mai sănătos dintre acestea.
Este vorba de – Szekely, parizer secuiesc pui, care conține următoarele ingrediente:
- Piept de pui 81% (origine UE);
- Slănină 14% (origine UE);
- Apă;
- Sare;
- Condimente naturale;
- Nu conține nitrit de sodiu adăugat, poate conține din surse naturale.
„Se vând bucăți ambalate individual. Avem și o mențiune. Că această firmă vinde mezeluri fără E-uri. Produs fiert, afumat cu fum natural din lemn de fag. Deci nu are stabilizatori, conservanți, arome”, a explicat Dragoș Pătraru.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Doar unul ca vrabie putea să se uite la unul ca patraru!