Creionul care-ți corectează scrisul le-a adus locul I unor liceeni brașoveni
Creionul care-ți corectează scrisul le-a adus locul I unor liceeni brașoveni
Ei au câștigat competiția națională „Solve for Tomorrow” 2024-2025, un program educațional dedicat elevilor de liceu, care își propune să încurajeze utilizarea tehnologiei pentru a găsi soluții inovatoare la provocările comunității: Mediu înconjurător, diversitate & incluziune socială, educație, dezvoltare durabilă. Cea de-a patra ediție a fost organizată de Samsung Electronics România, în parteneriat cu Junior Achievement România și cu sprijinul Google România. Solve for Tomorrow a fost inclusă și în acest an pe lista competițiilor recunoscute oficial de Ministerul Educației, consolidându-și astfel rolul în inovarea educației și pentru dezvoltarea competențelor digitale, antreprenoriale ale tinerilor.
Finala Solve for Tomorrow 2024-2025 a reunit la București elevi din Cluj-Napoca, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Hațeg, Piatra-Neamț și alte orașe din țară, dornici să-și demonstreze creativitatea și să câștige premiile competiției. Cele 25 de echipe finaliste și-au susținut proiectele în fața juriului, care le-a evaluat pe baza impactului asupra societății, fezabilității, utilizării creative a tehnologiei și calității prezentării.
Câștigătorii celei de-a patra ediții Solve for Tomorrow
Locul 1: Echipa WriteED – Colegiul de Științe „Grigore Antipa”, Brașov
Membri: Ovidiu Ștefan Pică, Laura Gabriela Frîncu, Raul David Ciobanu, Daria Maria Văsii
Proiect: Un creion inteligent care corectează greșelile în timp real, transformând învățarea ortografiei și gramaticii într-o experiență interactivă și eficientă.
Locul 2: Echipa EduScanTest – Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București
Membri: Laura Moldovan, Dorothea Pațachia-Sultănoiu, Elena Drăgan
Proiect: O aplicație mobilă inovatoare care personalizează procesul de învățare, generând teste relevante, oferind feedback și sugestii de exerciții suplimentare, adaptate fiecărui elev.
Locul 3: Echipa DR.INKABLE – Colegiul Național de Informatică & Colegiul Național „Petru Rareș”, Piatra Neamț
Membri: Maria Iliescu, Cristina Ciurezu, Andrei Cezar Albu, Matei Bozga
Proiect: Un robot inovator care purifică apa din râuri, lacuri și mări prin distilare și remineralizare, oferind o soluție sustenabilă pentru criza apei globale și reducerea poluării cu plastic.
Best Teacher Award a fost câștigat de Marinela Dieaconu, de la Colegiul Național Unirea – Turnu Măgurele.
Best Speech Award, pentru cea mai bună prezentare de proiect, a fost acordat Petronelei Gălan, de la Colegiul Național Mihai Eminescu Botoșani.
Best Social Ambassador i-a revenit lui Andrei Vereș, de la Colegiul Național George Coșbuc – Cluj Napoca, pentru comunicarea experienței Solve for Tomorrow în Social Media.
Cei premiați au primit telefoane, tablete sau ceasuri inteligente. În plus, cele trei echipe de pe podium vor beneficia de o vizită oficială la biroul Google România.
Solve for Tomorrow 2024-2025 a înregistrat un număr record de înscrieri, demonstrând interesul crescut al tinerilor pentru inovație și tehnologie, care aleg să-și aducă pasiunea în construirea unui viitor mai sustenabil. Programul a avut un impact semnificativ asupra participanților, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta abilități esențiale, precum gândirea critică, rezolvarea de probleme și colaborarea. Pe scurt:
461 de proiecte înscrise în prima etapă, de către peste 1.350 de elevi din toată țara, 25 de echipe finaliste, patru luni de ateliere și mentorat intensive.
Lansat în 2010, Solve for Tomorrow este o competiție unică prin care se încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă și dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunității. Solve for Tomorrow s-a desfășurat în 68 de țări din întreaga lume, cu peste 2,89 milioane de beneficiari. În acest timp, competiției Solve for Tomorrow i s-au alăturat mii de studenți, profesori și părți interesate din întreaga lume, cultivând mereu un spirit de invenție și creativitate în școlile și comunitățile în care operează.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

