Poliția Brașov atenționează: Superman Challenge este o provocare periculoasă, care face victime printre elevi
Polițiștii brașoveni atenționează asupra pericolului reprezentat de provocarea cunoscută sub numele de „Superman Challenge”. Provocarea presupune comportamente riscante, ce pun în pericol siguranța copiilor, aceasta fiind promovată în mediul online, în special pe rețelele de socializare (Tik-Tok).
Provocarea constă în simularea unei sărituri controlate de către elevi, fără ca aceștia să își asigure echilibrul, ceea ce poate duce la accidente grave, precum căderi sau lovituri. Jocul presupune ca doi elevi să se țină de mâini, acestea fiind încrucișate, iar un al treilea elev să sară pe mâinile încrucișate, în așa fel încât să fie aruncat înapoi, în picioare.
De cele mai multe ori, această joacă duce la accidentări, copiii suferind fracturi la nivelul membrelor superioare sau răni la nivelul feței și capului, fiind transportați la spital cu fracturi sau alte leziuni grave, uneori fiind supuși unor intervenții chirurgicale.
„Cele mai multe astfel de provocări sunt realizate la școală, în pauzele de curs, iar pentru conștientizarea riscurilor grave îndemnăm toți factorii responsabili de creșterea și educarea copiilor, în special părinții, să intervină și să discute cu aceștia despre consecințele pe care le implică aceste situații.
Mesajul care dorim să ajungă la elevii brașoveni este acela de a fi responsabili în acțiunile lor, de a anticipa riscurile la care se expun și să nu dea curs unor astfel de provocări”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, inspector principal Daniel Zontea.
Recomandări
Recomandări pentru elevi:
– Nu participați la provocări care vă pot pune viața în pericol. Ceea ce pare distractiv pe rețelele de socializare, poate avea consecințe grave pentru sănătatea voastră!
– Fiți atenți la prietenii voștri! Dacă cineva încearcă să inițieze un astfel de joc, opriți-l, apoi informați un adult.
Recomandări pentru părinți:
– Discutați cu copiii despre pericolele acestui tip de provocări, despre riscurile la care singuri se expun;
– Monitorizați activitatea online a acestora și asigurati-vă că înțeleg importanța evitării conținutului periculos;
– Colaborați cu școala și cadrele didactice pentru a identifica din timp eventualele activități riscante.
Cadrelor didactice li se recomandă următoarele:
– Informați elevii despre riscurile implicării în provocările online periculoase;
– Supravegheați copiii în timpul pauzelor și încurajați activitățile recreative sigure;
– Raportați imediat orice incident sau suspiciune de comportament periculos conducerii unității de învățământ și autorităților.
În vederea conștientizării pericolelor ce decurg din acest joc riscant, polițiștii Biroului Siguranța Școlară din cadrul IPJ Brașov vor aborda acestă temă în interacțiunea cu elevii, în cadrul activităților pe care le vor desfășura la unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza județului Brașov.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Da despre droguri nu se zice nimic? Sau alea “sunt sub control”? Vinde numai cine “trebuie”?
Dacă nu cădea comunismul toți derbedeii ăștia erau la canal iar acum sunt vedete din cauza mizerie numită corectitudine politică . Suntem gata!
Spune tot ticule, daca nu cadea comunismul eram plini de oameni FRUSTRATI, SCLEROZATI, HANDICAPATI, INVIDIOSI, needucati si asa mai departe. TU esti unul din ei, bravo! Prostii traiesc 100 de ani ca sa ii futa la cap si pe cei… Citeşte mai mult »