Expres

Ciorile au invadat Universitatea Transilvania Brașov / Ce se poate face

Ciorile au invadat Universitatea Transilvania Brașov.

De o bună bucată de vreme, în fiecare după-amiază – în special, ciorile pun stăpânire pe Colina Universității. Stoluri întregi bântuie zona, cerul înnegrindu-se înspăimântător.

Ciorile au invadat Universitatea Transilvania Brașov

„Pare că suntem în filmul Păsările, al lui Hitchcock. Te aștepți oricând să te atace”, a spus un student.

Un altul a menționat că „stolurile de ciori par să fi… migrat dinspre Parcul Tractorul. În curând vor pune stăpânire pe Primărie, Prefectură, urmând a ajunge și în Piața Sfatului”.

Pe acest subiect, Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii Grupul Milvus se arată îngrijorată de faptul că autoritățile locale din orașele în care ciorile deranjează locuitorii nu implementează soluții care să aibă efect de lungă durată.

Articole asemănătoare

Ciorile au invadat Universitatea Transilvania Brașov

Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii Grupul Milvus are trei soluții pentru această problemă, dar spune că acestea nu pot fi implementate fără implicarea mai multor instituții locale.

„Rezolvarea nu constă în tăierea arborilor sau ciuntirea lor anuală doar pentru a alunga ciorile, în acest mod și puținul spațiu verde va dispărea. Grupul Milvus este dispus la colaborare cu conducerile acelor primării unde au fost semnalate probleme cu ciorile. Iată câteva soluții:

1. Dacă nu vrem ca numărul ciorilor să crească în orașe, atunci NU TREBUIE să deranjăm acele colonii din apropierea orașelor, pentru că altfel nu vom ajunge decât să „invităm” și aceste ciori în oraș.

2. Ar trebui realizată o strategie prin care să se înființeze zone de cuibărit. Mutarea ciorilor în oraș se întâmplă pentru că au dispărut acele pâlcuri de arbori sau aliniamente în care păsările puteau cuibări în liniște. De exemplu, la marginea multor orașe s-ar putea planta arbori cu creștere rapidă.

3. Pentru mulți locatari din zonele unde există și ciori de semănătură, deranjul este mare. Păsările pot fi alungate, primăvara devreme, în primele săptămâni ale lunii martie, deoarece încă își construiesc cuiburile și nu depun ouă, nu sunt pui. Nu susținem acest lucru, pentru că, fără să le oferim un loc de cuibărire adecvat la marginea orașului, le alungăm la câțiva metri mai încolo, unde vor deranja alți locatari. Practic, aruncăm problema în curtea altcuiva. Problema nu va fi rezolvată, situația nu se va îmbunătăți în oraș.

Ciorile au invadat Universitatea Transilvania Brașov

De ce se mută ciorile în orașe? Ar putea fi mai multe motive, potrivit celor de la Grupul Milvus, citați de Turnul Sfatului, unul dintre ele fiind arborii înalți, propice pentru cuibărit, unde se simt în siguranță. Clima localităților este mai blândă, ajung la mai multe surse de mâncare – mai ales din gunoaie, dar au și mai puțini dușmani naturali.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button