Adrian Veștea – ce vrea să păstreze, ce se schimbă la Consiliul Județean
Adrian Veștea – ce vrea să păstreze, ce se schimbă la Consiliul Județean
După cum am anunțat aici, Consiliul Judeţean Braşov, în formula rezultată după alegerile locale din 9 iunie 2024, s-a constituit joi, 21 noiembrie, în cadrul unei ceremonii festive, odată cu momentul depunerii jurământului de către preşedintele ales, Adrian-Ioan Veştea, şi de către 23 de consilieri ale căror mandate au fost validate de instanţă, din totalul de 34 de membri ai forului deliberativ.
Configuraţia politică a forului deliberativ judeţean este următoarea: 11 mandate au fost câştigate de PNL, 8 mandate au revenit Alianţei Dreapta Unită (USR, PMP, Forţa Dreptei, FDGR), 8 mandate au fost obţinute de PSD, 4 mandate a câştigat AUR şi 3 mandate au fost adjudecate de UDMR.
Componenţa Consiliului Judeţean Braşov va fi completată într-o viitoare şedinţă, după ce instanţa se va pronunţa cu privire la validarea mandatelor celor 11 consilieri judeţeni supleanţi.
Va face echipă cu primarul Brașovului
„Aşteptăm să fie validaţi şi ceilalţi consilieri şi, după aceea, vom trece şi la procedura de desemnare a vicepreşedinţilor CJ, apoi constituirea comisiilor, stabilirea grupurilor – deoarece este foarte posibil ca o serie de grupuri să se reorganizeze la nivelul CJ Braşov“, a precizat, după şedinţa festivă, preşedintele Adrian Veştea, pentru Agerpres.
Răspunzând unei întrebări, el s-a declarat convins că proiectele pe care le va propune vor trece fără probleme, la fel ca şi în mandatul anterior, deşi PNL nu a mai reușit să facă o majoritate confortabilă, şi a subliniat că va face echipă cu primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.
„Mi se spunea în mandatul trecut «cine este pentru, împotrivă? – unanimitate» (nota red. – referire la formula rostită de președintele CJ la finalul prezentării fiecărui proiect de hotărâre, prin care se consemnează voturile consilierilor județeni) şi vreau să păstrez acelaşi nivel, aceeaşi ştachetă. Atâta vreme cât toate proiectele sunt transparente şi în interesul cetăţenilor, al Braşovului, nu cred că vor fi oameni care să fie împotriva lor, ci, dimpotrivă, aşa cum am jurat, împreună trebuie să ne punem toată energia în slujba braşovenilor. Iar aceasta, o integrare, trebuie să o facem şi împreună cu Primăria Braşov. La modul la care s-a făcut descentralizarea în urmă cu 30 de ani, azi sunt obiective care ţin de CJ Braşov, altele de Primăria Braşov, care este cea mai mare din judeţ şi care îşi asumă, din punct de vedere bugetar o responsabilitate destul de mare, va trebui să integrăm toate lucrurile în aşa fel încât să nu existe nicio emoţie referitor la instituţiile de cultură, la cele sanitare, la toate celelalte responsabilităţi pe care le avem (…) Rolul şi datoria noastră este de a face echipă pentru a găsi soluţii şi pentru a îmbunătăţi viaţa braşovenilor”, a afirmat Veştea.
Totodată, el a menţionat că toate localităţile din judeţ se pot dezvolta datorită numeroaselor programe prin care pot fi accesate fonduri europene şi a subliniat că, la fel ca şi mandatul trecut, nu va ţine cont de culoarea politică a primarilor.
Ședințe cu prezență fizică
Pe de altă parte, noul preşedinte a dat asigurări că, cel puţin la şedinţele ordinare, consilierii judeţeni braşoveni vor fi prezenţi fizic.
„Este vorba de o asumare. Şi dacă în perioada pandemiei au existat prevederi, care au rămas în legislaţie, cred că trebuie să uzăm de ea (prezenţa online – n.r.) numai atunci când facem şedinţă extraordinară, trebuie să aprobăm indicatori tehnico-economici de pe o zi pe alta sau ai anumite responsabilităţi care te fac să nu poţi să fii alături de colegii din CJ. Dar am toată convingerea că la toate şedinţele ordinare, pe baza regulamentului pe care îl vom vota, vom avea şi o prezenţă fizică, în aşa fel încât să lucrăm şi eficient, şi în cunoştinţă de cauză”, a mai afirmat Adrian Veştea.
Prezent la evenimentul festiv, primarul Braşovului, George Scripcaru, a precizat, la rândul său, că şi şedinţele Consiliului Local Braşov se vor desfăşura în format fizic pe viitor şi că oricum nu vor mai fi şedinţe de îndată sau extraordinare decât atunci cât va exista cu adevărat o necesitate, condiţii în care s-ar mai justifica, eventual, prezenţa online.
„E vorba de responsabilitate şi de respect faţă de cei care te-au ales ca, măcar o dată pe lună, să participi, să analizezi, să decizi pentru cei care te-au ales“, a spus primarul George Scripcaru.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Locul croncanului și a viniturii din Șoldova este la bulău!