Expres

Doliu la Academia Română

Doliu la Academia Română…

Fostul vicepreşedinte al Academiei Române, Bogdan Simionescu, a murit astăzi la vârsta de 76 de ani. Bogdan Simionescu a fost şi vicepreşedinte al Academiei Române în perioada 2014-2022.

Academia Română anunță cu profundă tristețe stingerea din viață, joi, 24 octombrie 2024, a profesorului academician Bogdan C. Simionescu, personalitate marcantă a chimiei românești și internaționale, mentor al multor generații de chimiști și vicepreședinte al Academiei Române în perioada 2014-2022.

Născut la 16 martie 1948, ca fiu al unui mare chimist român, Cristofor Simionescu, de care a fost foarte ataşat spiritual şi profesional, i-a continuat misiunea, pe care a împlinit-o la nivel de excelenţă. Absolvent meritoriu al Facultăţii de Chimie Industrială din Institutul Politehnic Iaşi, în anul 1971, a rămas la catedră încă din anul absolvirii, iar la scurtă vreme, în 1975, obţine doctoratul la Universitatea Catolică din Louvain, Belgia”, se arată în comunicatul Academiei Române.

Profund ataşat Academiei Române, a fost vicepreşedinte al instituţiei două mandate (2014-2022), preşedinte al Filialei Iaşi a Academiei Române (2012-2014), preşedinte al Şcolii Doctorale a Academiei Române (2014-2022). Odată cu plecarea dintre noi a acad. Bogdan C. Simionescu, membrii Academiei Române regretă pierderea unui coleg, a unui specialist şi a unui mentor”, se mai arată în comunicatul Academiei Române.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button