Delicte

Noi percheziții la Brașov, în cadrul Operațiunii Jupiter / Peste 230 de descinderi la nivel național (video)

Noi percheziții au loc la Brașov, în cadrul Operațiunii Jupiter, care a ajuns la a patra zi. Sunt desfășurate 36 de acțiuni operative, fiind efectuate 232 de percheziții, și emise 51 de mandate de aducere în diverse orașe din țară.

Într-unul dintre cazuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, pun în executare 6 mandate de percheziție (Dolj-5, Brașov-1) într-un dosar privind infracțiuni de evaziune fiscală și înșelăciune. „În perioada 2022-2023, reprezentanții unei societăți comerciale din Craiova au încasat sume de bani de la mai multe persoane pentru racordarea la rețeaua de gaze naturale, fără a înregistra veniturile în contabilitate. Lucrările respective, executate fără autorizație, au fost ulterior desființate de operatorul rețelei de distribuție. De asemenea, investigația vizează plata unor drepturi salariale în perioada 2018-2023 către un angajat fără evidențiere în contabilitate și fără plata obligațiilor fiscale. Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit”, a informat PÎCCJ.

De asemenea, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, împreună cu ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) Prahova, pun în executare 17 mandate de percheziție (Prahova – 14, București – 1, Ilfov – 1, Brașov – 1) și 7 mandate de aducere în dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de 7.194.337 lei.

„S-a reținut că, în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2023 și ianuarie – iulie 2024, între conturile a 7 persoane fizice și 5 persoane juridice, s-au derulat multiple tranzacții de tip circuit, cu suspiciuni privind caracterul real al acestora și raționamentul economic, în scopul de a ascunde sau disimula adevărata natură, proveniența, situarea, dispoziția, circulația sau proprietatea bunurilor, cunoscând că sumele de bani proveneau din săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală și folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului societății în scopuri contrare intereselor acesteia sau în folos propriu ori pentru a favoriza alte societăți.

Persoanele implicate, în nume propriu sau prin intermediul societăților comerciale controlate, au creat un circuit infracțional cu scopul de a înregistra în contabilitate cheltuieli fictive sau de a omite înregistrarea veniturilor încasate, urmate de transferuri succesive ale sumelor provenite din activitatea infracțională, prin tranzacții de tip circuit, pentru a ascunde sau disimula natura și proveniența acestora.
Prejudiciul preliminar este estimat la 7.194.337 lei, compus din 5.778.170 lei pentru infracțiunea de evaziune fiscală și 1.416.166,51 lei pentru spălarea banilor”
, a detaliat PÎCCJ.

Găsiți în fișierul de mai jos informații despre celelalte dosare.

Vezi și: Percheziții în Brașov, într-un dosar de evaziune și într-unul privind poluarea aerului / 340 de descinderi în a treia zi din „Operațiunea Jupiter”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button