Expres

Ziua Mondială a Lemurilor sărbătorită la Zoo Brașov

Ziua Mondială a Lemurilor sărbătorită la Zoo Brașov

Anual, în ultima zi de vineri din luna octombrie, la nivel mondial se sărbătorește „Ziua Mondială a Lemurilor”. Astfel, în data de 25 octombrie 2024, între orele 10:00-15:45, Grădina Zoologică Brașov organizează o serie de activități dedicate conștientizării importanței protejării acestora.
Pe parcursul zilei, vizitatorii vor avea ocazia să participe la activități interactive și ateliere creative unde vor învăța despre aceste animale uimitoare, dar și despre biodiversitate și importanța ecosistemelor. De asemenea vor putea să descopere lucruri interesante despre cei 18 lemuri cu coadă inelată din colecția Zoo Brașov, direct de la cei care petrec cel mai mult timp alături de ei, respectiv îngrijitorii de animale sălbatice.
Programul activităților:
10:00 – 11:00 De vorbă cu îngrijitorii.
11:00 – 12:30 La mulți ani, lemuri!
12:30 – 15:45 Jocuri tematice pentru diverse categorii de vârstă.

Lemurii, primate cu peste 100 de specii cunoscute, reprezintă o parte esențială a biodiversității și în ciuda acestui fapt se confruntă cu pericole grave, majoritatea speciilor de lemuri fiind amenințate cu dispariția. Persoanele care doresc să se implice activ în protejarea lemurilor cu coadă inelată o pot face prin intermediul programului ” Adoptă la zoo, conservă în natură”. Pentru mai multe detalii despre procedurile de adopții doritorii pot accesa pagina programului https://zoobrasov.ro/adoptie-lemur/ , sau se pot adresa direct personalului zoo.

  • Activitățile se vor desfășura în zona adăpostului lemurilor cu coadă inelată.
    ** Programul poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button