Delicte

Curtea de Apel Brașov a condamnat doi polițiști de la Permise Auto care au luat mită pentru a o favoriza pe traseu pe fiica unor prieteni. Și părinții au primit sentința

Curtea de Apel Brașov a condamnat doi polițiști de la Permise Auto…

Două persoane care au lucrat ca polițiști la Permise Auto au fost condamnate de Curtea de Apel Brașov pentru luare de mită, după ce au primit foloase necuvenite și au favorizat-o la examen pe fiica unor prieteni. Părinții fetei au fost și ei condamnați.

„Curtea de Apel Brașov a condamnat două persoane care, la data săvârșirii faptei, aveau calitatea de agenți de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Brașov, la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Prin aceeași hotărâre, Curtea de Apel Brașov a condamnat și două persoane fără calitate specială la pedeapsa de 1 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Totodată, instanța a dispus și anularea permisului de conducere obținut ca urmare a săvârșirii infracțiunilor de mai sus”, a informat astăzi Direcția Generală Anticorupție.
Hotărârea Curții de Apel Brașov este definitivă.

„În fapt, în luna noiembrie 2022, în calitate de agenți de poliție, unul având atribuții de programare a persoanelor la proba practică pentru obținerea permisului de conducere, iar celălalt de examinator, aflându-se în relații de prietenie cu cele două persoane fără calitate specială, în baza unei înțelegeri prealabile, cei doi funcționari au favorizat-o pe fiica acestora la proba practică, facilitându-i, inițial, programarea peste rând și, ulterior, evaluând superficial aptitudinile acesteia de a conduce autovehicule pe drumurile publice, astfel încât să-i asigure promovarea examenului de obținere a permisului de conducere, deși, în urma greșelilor făcute de aceasta în timpul examenului, ar fi trebuit declarată respinsă. Pentru aceasta, cei doi au primit de la părinții candidatei mai multe foloase necuvenite”, se detaliază în comunicat.

Pe parcursul urmăririi penale, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul DGA – SJA Covasna au desfășurat mai multe activități, sub coordonarea și la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.
În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Structurii centrale a DGA și de cel al Poliției Române.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button