Expres

Bookfest umple agenda culturală din Brașov

Puțin timp ne desparte de a opta ediţie a Salonului de Carte Bookfest de la Brașov; publicului i s-au pregătit patru zile de sărbătoare a cărţii, la Aula Universității Transilvania, începând cu 31 octombrie și până pe 3 noiembrie

  • Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Radu Vancu, Cătălin Vasilescu, Marius Chivu, Cătălin Ranco Pițu, Mădălina Dobrovolschi, Igor Bergler, Sabina Fati, Ioana Bâldea Constantinescu, Radu Oltean, Sorin Mitu, Lidia Bodea, Denisa Comănescu sunt doar câteva dintre personalitățile culturale cu care vă veți putea întâlni în cadrul acestei ediții 
  • Unele dintre cele mai importante edituri din România vor fi prezente cu cele mai noi titluri, la prețuri promoționale 
  • Intrarea publicului este liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la evenimentele programate pe durata acestuia

Salonul de Carte Bookfest Brașov pregătește o ediție spectaculoasă, bogată în lansări de carte, întâlniri cu personalităţi de seamă, dezbateri şi sesiuni de autografe. Între 31 octombrie și 3 noiembrie, publicul braşovean este aşteptat în număr cât mai mare la Aula Universității Transilvania (str. Iuliu Maniu nr. 41A), pentru întâlnirea cu o ofertă editorială bogată, dar și cu unele dintre numele cele mai importante ale sferei culturale actuale. Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Radu Vancu, Cătălin Vasilescu, Marius Chivu, Cătălin Ranco Pițu, Mădălina Dobrovolschi, Igor Bergler, Sabina Fati, Radu Oltean, Sorin Mitu, Cristian Preda, Lidia Bodea, Denisa Comănescu, Adrian Lăcătuș, Romulus Bucur, Cosmin Frunteș sunt doar câteva dintre personalitățile care vor fi prezente la evenimentele pe care Bookfest le-a pregătit brașovenilor.

Unele dintre cele mai reprezentative edituri românești îi vor întâmpina pe bibliofili cu cele mai noi titluri, la prețuri promoționale: Editura Academiei Române, Grupul Editorial Art, Asociația Liga Albanezilor din România, Asociația Macedonenilor din România, Grupul Editorial Corint, Curtea Veche Publishing, Didactica Publishing House, Humanitas și Humanitas Fiction, Jocorama, Grupul Editorial Litera, Nemira Publishing House, Editura Niculescu – Oxford University Press, Pilot Books, Polirom, Trei, Editura Zupia.

Vineri, 1 noiembrie, startul evenimentelor este dat de editura Universității Transilvania din Brașov și va sta sub semnul artei începând cu ora 17, când va fi lansat albumul Peisaj ulterior al artistului brașovean Cosmin Frunteș. Albumul  conține și 13 texte semnate de scriitorul Bogdan Coșa.

Este continuată astfel seria deschisă anul trecut cu expoziția și albumul dedicate pictorului și graficianului Dumitru Șchiopu, proiectul având menirea de a prezenta publicului arta brașoveană contemporană prin selectarea celor mai originali și relevanți  artiști vizuali și a celor mai interesante dimensiuni ale creației lor.

Alături de Cosmin Frunteș, la eveniment vor participa editorul albumului, Adrian Lăcătuș (decanul Facultăţii de Litere din Braşov şi directorul Centrului Multicultural al Universităţii Transilvania) și Maria Ghiurțu (coordonator Centrul de scriere academică al Universităţii Transilvania).

De la ora 17.30, cei interesați de istoria recentă a României vor avea ocazia întâlnirii cu  Cătălin Ranco Pițu, fost procuror militar șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, și cartea sa recent apărută la editura LiteraRuperea Blestemului. Revoluția Română din decembrie 1989. Autorul încearcă să aducă lumină și să răspundă unor întrebări legate de Revoluția Română din decembrie 1989, fiind cel care a semnat rechizitoriul în Dosarul Revoluției – un dosar de 3000 de volume, care a avut ca obiect trimiterea în judecată a unor figuri-cheie ale evenimentelor din decembrie 1989, precum Ion Iliescu, fost președinte al României, Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, și generalul (rtr.) Iosif Rus, fost șef al Aviației Militare, pentru săvârșirea unor grave infracțiuni contra umanității. Autorul va fi însoțit de Adrian Lesenciuc (președintele filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România), iar lansarea de carte va fi urmată de o sesiune de autografe.

Seara continuă sub semnul editurilor Humanitas Fiction și Humanitas, care vor aduce în faţa publicului două evenimente. Editura Humanitas Fiction propune spre lansare, de la ora 18, volumul Ochii Monei de Thomas Schlesser, senzația literară a anului și bestseller Bookfest 2024, precum și romanele de ficțiune istorică Flăcările, debutul autoarei Sophie Haydock, și Surâsul Caterinei: Mama lui Leonardo da Vinci de  Carlo Vecce. Despre aceste noi apariții din colecția „Raftul Denisei” vor vorbi directoarea editurii Humanitas Fiction și coordonatoarea colecției, Denisa Comănescu, politologul Cristian Preda și scriitorul și jurnalistul cultural brașovean Laurențiu-Ciprian Tudor. 

La ora 18.30, va fi prezentat un alt bestseller Bookfest 2024 al editurii Humanitas, Cartea depresiilor. 24 de confesiuni despre tristețe, teamă, disperare și alți demoni – volum colectiv coordonat de scriitorul Marius Chivu. Textele vin din arii de activitate diferite, fiind semnate de: Dan Byron, Nicolae Comănescu, Suzana Dan, Dana Deac, Mihai Dobre, Aida Economu, Alexandra Furnea, Andrea Gavriliu, Oana Giurgiu, Iulia Lumânare, Răzvan Mazilu, Mela Mihai, Cosmin „Micutzu“ Nedelcu, Katia Pascariu, Lia Perjovschi, Andreea Raicu, Iulia Rugină, Ada Solomon, Alexandru N. Stermin, Cătălin Ștefănescu, István Téglás, Ștefan Teișanu, Roman Tolici și Luiza Zan. Alături de coordonatorul volumului se vor afla în dialog Lidia Bodea, directoarea editurii Humanitas, și psihologul clinician Cătălin Stanciu.

Mădălina Dobrovolschi dezleagă paradoxul Trifoiului cu patru foi

Așa cum era de așteptat și cum ne-a obișnuit Salonul de Carte Bookfest, ziua de sâmbătă, 2 noiembrie, va reprezenta un maraton de evenimente de la care publicul nu trebuie să lipsească.

Cunoscută ca om de televiziune și de radio, Mădălina Dobrovolschi își așteaptă publicul la ora 11, de această dată în ipostaza sa de scriitoare. Celor pasionați de dezvoltarea personală li se propune un exercițiu de cunoaștere prin cartea apărută la editura LiteraParadoxul trifoiului cu patru foi – o explicație pentru modul în care suntem atrași de ceea ce este diferit, unic și autentic, dar și un model de construire a propriei imagini în arena publică. 

De la ora 11.30, cei mici sunt chemați de editura Humanitas Junior să descopere două volume de excepție. Vor face mai întâi cunoștință cu Bunicul de ciocolată prin intermediul autoarei de origine armeană Narine Abgarian – cunoscută pentru cel puțin două titluri celebre: Din cer au căzut trei mere și Simon. Totodată, celor puțin mai mari editura le-a pregătit o ediție spectaculoasă a capodoperei lui William Golding, Împăratul Muștelor, titlu celebrat la 70 de ani de la apariţie printr-o adaptare grafică aparținându-i lui Aimée de Jongh, unul dintre cei mai apreciaţi artişti de astăzi, și în traducerea lui Radu Paraschivescu. Acestuia i se vor alătura Ioana Pârvulescu și Lidia Bodea ca să ne spună mai multe despre aceste două minunății livrești pentru copii.

Începând cu ora 12, prelegerile de istorie intră în atenția publicului de la Bookfest. Mai întâi, editura Humanitas ne dă întâlnire cu Radu Oltean – unul dintre cei mai apreciați autori de ilustrație documentară cu subiect istoric. Împreună cu invitații săi, Laurențiu-Ciprian Tudor și Adrian Lesenciuc, autorul ne aduce în prim-plan figura emblematică a lui Tudor Vladimirescu prin volumul Din vremea lui Tudor. Povestea unor vremuri de un pitoresc sălbatic, un western balcanic în care fiecare scenă ne ține cu sufletul la gură. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

Ce nu înțeleg românii la unguri și viceversa

Apoi, de la ora 12.30, editura Polirom ne invită să descoperim mai multe despre convieţuirea româno-maghiară de-a lungul unui întreg mileniu și despre istoria comună pe care românii şi ungurii o împart. Ghid este istoricul Sorin Mitu (șeful Departamentului de Istorie Modernă din Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității Babeș-Bolyai), specializat în istoria Transilvaniei, studiul naţionalismului şi imagologie comparată. Românii şi ungurii. Un război imagologic de o mie de ani este titlul noului volum pe care-l lansează profesorul Mitu la Bookfest Brașov și alături îi vor fi Romulus Bucur (lect. univ. dr. la Facultatea de Litere din Braşov) și Valer Rus (directorul Muzeului „Casa Mureșenilor” din Brașov).

Începând cu ora 13, Cristian Preda, Mihail Vakulovski şi Denisa Comănescu vor prezenta trei volume proaspăt apărute la editura Humanitas Fiction: Pravila borfașilor al dublului laureat al premiului Pulitzer Colson Whitehead, Fericitul cuplu, al doilea roman scris de Naoise Dolan și Insula Bătăilor de inimă semnat de Laura Imai Messina, al treilea volum al său apărut în colecția „Raftul Denisei”.

Editura Humanitas își continuă în forță seria de evenimente și, la 13.30, propune pentru început un salt către actualitatea momentului. Astfel că suntem invitați la o dezbatere provocatoare, în pragul alegerilor prezidențiale, având ca punct de plecare lansarea cărții Ce vrem de la președintele țării? Ghid civic pentru alegătorii români, semnată de Cristian Preda, Ciprian Mihali și Sorin Ioniță. Discuțiile vor fi purtate de politologii Cristian Preda și Sorin Ioniță, jurnalista Sabina Fati și scriitorul Radu Paraschivescu.

Apoi, de la ora 14, mergem într-o Călătorie la Gurile Dunării (Țara la graniță), printr-o lectură în avanpremieră din noul volum al jurnalistei și corespondentei Europa Liberă la București, Sabina Fati, volum aflat în pregătire la editura Humanitas. Alături de autoare se va afla Cristian Preda.

La ora 14.30 avem marea bucurie de a o reîntâlni „acasă” pe îndrăgita scriitoare – recent declarată și cetățean de onoare al Municipiului Brașov – Ioana Pârvulescu și cel mai proaspăt roman al său, Aurul pisicii, bestseller Humanitas la Bookfest 2024. Laureată a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură, autoarea reușește încă o dată să-și surprindă cititorii, schimbând registrul de scriere. De data aceasta, povestea pe care ne-o spune este una despre „animalul dragostei, care stă permanent sub semnul timpului”. Despre acest nou univers creat ne vor vorbi, alături de autoare, Lidia Bodea și Adrian Lesenciuc.

De la 15, brașovenii îl vor putea reîntâlni pe șarmantul “vorbitorinc”  Radu Paraschivescu, într-un dialog cu Cristian Preda, pornind de la recentul volum şi bestseller al acestei veri, Libertatea de depresie: Învăluiri și dezvăluiri de pe la noi, semnat de Radu Paraschivescu la editura Humanitas. Cartea de față marchează în manieră inconfundabilă anul electoral în care ne aflăm și relația puternică dintre scena politică românească și impostură. Totodată, Radu Paraschivescu va oferi publicului prezent o lectură în avanpremieră din următorul său roman, Brățară pe glezna ta, precum și autografe. 

Gabriel Liiceanu și dialogul livresc cu Mario Vargas Llosa

După „vrăjile” pisicilor, adunate anterior de același Radu Paraschivescu, a venit acum rândul caninilor ghiduși să se bucure de atenție. Astfel, începând cu 15.30, suntem invitați la lansarea volumului colectiv coordonat de scriitoarea Tatiana Niculescu – Ce pozne-a mai făcut cățelul meu. Povești care se bucură și dau din coadă. Alături de coordonatoarea volumului se vor afla în dialog Cristian Preda, Radu Paraschivescu, Marius Chivu și Lidia Bodea.

Tatiana Niculescu rămâne pe scena Bookfest și, de la ora 15.55, ne cheamă să ascultăm Delicioasa poveste a cozonacului românesc, o temă foarte  potrivită pentru sărbătorile care se apropie cu pași repezi. Despre acest volum, care îmbină în mod „delicios” harul povestirii și bogăția documentării, dar și despre semnificațiile acestui element identitar românesc ne vor vorbi autoarea însăși, Cristian Preda și Lidia Bodea. 

Pentru o scurtă pauză de la evenimentele reunite în jurul scriitorilor români, la ora 16.15, avem o nouă întâlnire cu beletristica străină prin cele mai proaspete volume apărute în colecția „Raftul Denisei” a editurii Humanitas Fiction: Viața e mai dreaptă decât moartea de Narine Abgarian și Tăcerea Șeherezadei de Defne Suman. Cele două romane vor fi prezentate de Ioana Pârvulescu, Sabina Fati și Adrian Lesenciuc, având-o ca moderatoare pe Denisa Comănescu.

Editura Humanitas revine pe scena Bookfest și, pentru ora 16.45, a pregătit unul dintre cele mai așteptate momente ale Salonului, și anume reîntâlnirea publicului cu Gabriel Liiceanu. După doi ani, acesta revine la Bookfest Brașov și ne invită să luăm parte la dezbaterea intitulată „Despre ficțiune, literatură și civilizația umană”, prilejuită de volumul Gabriel Liiceanu în dialog cu Mario Vargas Llosa, Chipuri ale răului în lumea de astăzi. Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu și Denisa Comănescu vor purta un dialog incitant despre artă, libertate, utopii și alte teme atinse în volumul de convorbiri cu laureatul Premiului Nobel pentru literatură. 

Care sunt dedesubturile teoriei evoluției speciilor

Dacă anul trecut aducea în fața noastră Bestiar: Șapte povestiri cu chirurgi și scandaloasele lor operații, chirurgul Cătălin Vasilescu revine la Brașov cu un nou bestseller. Astfel că, de la ora 17.30, vom da cuvântul științei prin volumul apărut la editura Humanitas, și anume Dragul meu Wallace: Istoria zilei în care sir Charles Darwin și-a pierdut eleganța. Alături de autor, la eveniment vor participa, sub moderarea lui Radu Paraschivescu, scriitoarea Tatiana Niculescu și dr. psihiatru Adina Coman, iar lansarea de carte va fi urmată de o sesiune de autografe.

Începând cu ora 18, scriitoarea și jurnalista culturală Ioana Bâldea Constantinescu ne va purta prin lumea veche și cea nouă cărora le este martor „Castelul galben” din cartierul evreiesc al Bucureștiului, aducându-ne înainte cel mai recent roman al său, apărut la editura Litera – Castelul din orașul meu. Veți avea ocazia să obțineți și autograful autoarei.

Jazz-ul va da ultimele note ale zilei de sâmbătă, editura Universității Transilvania din Brașov lansând, de la ora 18.30, volumul Chamber jazz. Ce e această muzică? Editorii acestuia sunt Adrian Lăcătuș, Maria Ghiurțu și pianistul româno-american Lucian Ban, care este și curatorul programului de concerte Chamber Jazz@Universitatea Transilvania, organizat de Centrul Multicultural al Universității Transilvania încă din anul 2016.

Cartea de față reprezintă primul proiect editorial din România născut dintr-un program de concerte al unei universități și constă în câteva eseuri și o selecție de dialoguri cu muzicieni precum Abraham Burton, Evan Parker, Mircea Tiberian, John Surman, Albrecht Maurer, Alex Harding, Mat Maneri, George Dumitriu, Amina Claudine Myers și mulți alții, invitați să cânte de-a lungul timpului în cadrul Chamber Jazz.

Despre carte și despre acest proiect dedicat atât publicului larg, cât și celui specializat, ne vor spune mai multe editorii Adrian Lăcătuș și Maria Ghiurțu.

Duminică, 3 noiembrie, evenimentele editoriale continuă și vizitatorii sunt așteptați la Salonul de Carte Bookfest Brașov pentru o ultimă zi de răsfăț livresc.

Doctorul în parazitologie Andrei Daniel Mihalca ne invită, la ora 11.30,  să explorăm teritoriul fascinant al Africii prin volumul Purici, nomazi și supă de șobolani: Povești din Africa ecuatorială, apărut la editura Humanitas, în colecția „Memorii/Jurnale/Biografii”. Autorul îmbină în volumul de față latura sa de cercetător în medicina veterinară cu pasiunea pentru fotografia wildlife și călătorii. Despre carte și despre seducția teritoriului african ne vor vorbi autorul și fotograful Dan Dinu (inițiatorul proiectului România Sălbatică), iar moderatoare le va fi Gabriela Maaz. La finalul întâlnirii autorul va acorda și autografe.

Premonițiile sumbre ale lui Aleksei Navalnîi

După cele două volume de memorialistică apărute anterior la editura Humanitas, Zodia Cancerului. Jurnal, 2012–2015 și Răul. Jurnal, 2016–2020, scriitorul Radu Vancu își întâmpină, de la ora 12, cititorii brașoveni cu un nou jurnal – Boala & Războiul. Jurnal, 2020-2024, apărut la editura Polirom, sau „aceste puternice ziduri de apărare a frumuseții și bunătății” și „această mare îmbrățișare dată vieții”, după cum a prezentat scriitoarea Ioana Pârvulescu volumul de față. Expunerea se va face în prezența autorului și a lui Adrian Lăcătuș.

Editura Litera îl comemorează pe deținutul politic Aleksei Navalnîi, prin traducerea volumului său Patriot. Memorii, pe care îl lansează de la ora 12.30. Cartea a început să fie scrisă în închisoare în 2020 și reprezintă atât o mărturie a vieții lui Aleksei Navalnîi, cât și a angajamentului său neclintit de a lupta împotriva dictaturii. La eveniment vor participa Radu Vancu, Ioana Bâldea Constantinescu și Adrian Lăcătuș.

Începând cu ora 13, ne îndreptăm atenția spre poezie prin Papercuts. Antologia festivalului poeziei în pagină, apărută la editura Universității Transilvania. Volumul vine să completeze festivalul cu același nume, desfășurat de curând în Brașov, un eveniment dedicat în totalitate poeziei române contemporane. Vom întâlni în paginile antologiei atât voci poetice consacrate, cât și unele în curs de afirmare. Mai multe despre Papercuts vom putea afla de la editorii Adrian Lăcătuș și Robert G. Elekes.

De la ora 13.30, editura Litera a pregătit pentru fanii scriitorului Igor Bergler o întâlnire cu autorul și cu proaspătul său roman, Templul umbrelor, care va fi prezentat alături de Carmen Gheorghe. Volumul constituie a doua parte a Minciunii lui Michelangelo și prezintă acțiunea din perspectiva simpaticului detectiv Columbus Clay. Veți avea ocazia să obțineți și autograful autorului, lansarea de carte fiind succedată de o sesiune de autografe.

Salonul de Carte Bookfest Brașov va putea fi vizitat de joi până duminică, între orele 10 și 20.

Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la evenimentele programate pe durata acestuia.

Programul complet al evenimentelor va putea fi consultat în curând pe www.bookfest.ro 

Bookfest Brașov este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România.

Salonul de carte Bookfest Brașov, ediția a VIII-a, este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Parteneri media: Transilvania Expres, mytex.ro, Bună Ziua Braşov, Biz Brașov, News BV

Bookfest, cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a dobândit o dimensiune internațională marcantă, a ajuns anul acesta la ediția a XVI-a în București. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Târgu Mureș, Brașov – având și două ediții speciale de Crăciun la București. Anul acesta invitatul de onoare a fost Italia. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel, Suedia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Japonia și Italia.

Contact:

Mihai Mitrică, director executiv AER

T: 0728.327.601

e-mail: mihai.mitrica@aer.ro

Adrian Baciu, asistent relații publice AER

T: 0728.327.603

e-mail: adrian.baciu@aer.ro

Programul evenimentelor 

Salonului de Carte Bookfest Brașov, ediția a VIII-a

(31 octombrie – 3 noiembrie, Aula Universității Transilvania)

Vineri, 1 noiembrie

17.00 Editura Universității Transilvania
Lansarea albumului de artă Peisaj ulterior de Cosmin Frunteș, editor Adrian Lăcătuș, cu 13 texte de Bogdan Coșa
Participă: Cosmin Frunteș, Adrian Lăcătuș, Maria Ghiurțu

17.30 Editura Litera
Lansare de carte și sesiune de autografe
Cătălin Ranco Pițu, Ruperea Blestemului. Revoluția Română din decembrie 1989
Va vorbi alături de autor: Adrian Lesenciuc

18.00 Editura Humanitas Fiction
Lansarea romanelor: Thomas Schlesser, Ochii Monei; Sophie Haydock, Flăcările; Carlo Vecce, Surâsul Caterinei: Mama lui Leonardo da Vinci
Prezintă: Laurențiu-Ciprian Tudor, Cristian Preda, Denisa Comănescu

18.30 Editura Humanitas
Lansarea volumului Cartea depresiilor. 24 de confesiuni despre tristețe, teamă, disperare și alți demoni, coordonat de Marius Chivu, cu texte de Dan Byron • Nicolae Comănescu • Suzana Dan • Dana Deac • Mihai Dobre • Aida Economu • Alexandra Furnea • Andrea Gavriliu • Oana Giurgiu • Iulia Lumânare • Răzvan Mazilu • Mela Mihai • Cosmin „Micutzu“ Nedelcu • Katia Pascariu • Lia Perjovschi • Andreea Raicu • Iulia Rugină • Ada Solomon • Alexandru N. Stermin • Cătălin Ștefănescu • István Téglás • Ștefan Teișanu • Roman Tolici • Luiza Zan
Vor vorbi: Marius Chivu, Lidia Bodea, Cătălin Stanciu

Sâmbătă, 2 noiembrie

11.00 Editura Litera
Lansare de carte și sesiune de autografe
Mădălina Dobrovolschi, Paradoxul trifoiului cu patru foi

11.30 Editura Humanitas Junior
Bunicul de ciocolată de Narine Abgarian și Împăratul muștelor, William Golding, traducere de Radu Paraschivescu
Vor vorbi: Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Lidia Bodea

12.00 Editura Humanitas
Eveniment Radu Oltean despre volumul Din vremea lui Tudor. Povestea unor vremuri de un pitoresc sălbatic, un western balcanic în care fiecare scenă ne ține cu sufletul la gură
Vor vorbi: Radu Oltean, Laurențiu-Ciprian Tudor, Adrian Lesenciuc
Sesiune de autografe

12.30 Editura Polirom
Lansare de carte și sesiune de autografe
HISTORIA: Sorin Mitu, Românii şi ungurii. Un război imagologic de o mie de ani
Vor vorbi alături de autor: Romulus Bucur, Valer Rus
Colecția „Historia” este coordonată de Mihai-Răzvan Ungureanu.

13.00 Eveniment Humanitas Fiction
Lansarea romanelor: Colson Whitehead, Pravila borfașilor, Naoise Dolan, Fericitul cuplu, Laura Imai Messina, Insula Bătăilor de inimă
Vor vorbi: Cristian Preda, Mihail Vakulovski, Denisa Comănescu

13.30 Editura Humanitas
Dezbatere și lansare de carte Ce vrem de la președintele țării? Ghid civic pentru alegătorii români de Cristian Preda, Ciprian Mihali, Sorin Ioniță
Vor vorbi: Cristian Preda, Sorin Ioniță, Sabina Fati, Radu Paraschivescu

14.00 Editura Humanitas
Avanpremieră Sabina Fati din volumul Călătorie la Gurile Dunării (Țara la graniță)
Vor vorbi: Sabina Fati, Cristian Preda

14.30 Editura Humanitas
Eveniment Ioana Pârvulescu despre romanul Aurul pisicii, bestseller Humanitas 2024
Vor vorbi: Ioana Pârvulescu, Adrian Lesenciuc, Lidia Bodea

15.00 Editura Humanitas
Eveniment Radu Paraschivescu despre romanul Libertatea de depresie: Învăluiri și dezvăluiri de pe la noi, bestseller Humanitas 2024, și avanpremieră din Brățară pe glezna ta
Radu Paraschivescu în dialog cu Cristian Preda

15.30 Editura Humanitas
Lansarea volumului Ce pozne-a mai făcut cățelul meu. Povești care se bucură și dau din coadă, coordonat de Tatiana Niculescu, cu texte de Mihaela Bărbuș • Ioana Both • Marius Chivu • Radu Corozel • Wilhelm Dancă • Mihal Frățilă • Dorian Galbinski • Georgeta-Anca Ionescu • Selma Iusuf • Riri Sylvia Manor • Ciprian Măceșaru • Mihaela Miroiu • Liviu Papadima • Cătălin Pavel • Oana Pellea • Cristian Tudor Popescu • Cristian Preda • Dumitra Râșnoveanu • Gabriela Tabacu • Sara Turetta
Vor vorbi: Tatiana Niculescu, Cristian Preda, Radu Paraschivescu, Marius Chivu, Lidia Bodea

15.55 Editura Humanitas
Eveniment Tatiana Niculescu despre Delicioasa poveste a cozonacului românesc
Vor vorbi: Tatiana Niculescu, Cristian Preda, Lidia Bodea
Sesiune de autografe

16.15 Eveniment Humanitas Fiction
Lansarea volumelor: Narine Abgarian, Viața e mai dreaptă decât moartea și Defne Suman, Tăcerea Șeherezadei
Vor vorbi: Ioana Pârvulescu, Sabina Fati, Adrian Lesenciuc
Moderator: Denisa Comănescu

16.45 Editura Humanitas
Eveniment Gabriel Liiceanu
Lansarea volumului Gabriel Liiceanu în dialog cu Mario Vargas Llosa, Chipuri ale răului în lumea de astăzi. Despre ficțiune, literatură și civilizația umană
Vor vorbi: Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Denisa Comănescu
Sesiune de autografe

17.30 Lansarea volumului Dragul meu Wallace. Istoria zilei în care sir Charles Darwin și-a pierdut eleganța de Cătălin Vasilescu, autorul bestsellerului Bestiar: Șapte povestiri cu chirurgi și scandaloasele lor operații
Vor vorbi: Cătălin Vasilescu, Adina Coman, Tatiana Niculescu
Moderator: Radu Paraschivescu
Sesiune de autografe

18.00 Editura Litera
Lansare de carte și sesiune de autografe
Ioana Bâldea Constantinescu, Castelul din orașul meu

18.30 Editura Universității Transilvania
Lansarea volumului Chamber jazz. Ce e această muzică? Editori Adrian Lăcătuș, Lucian Ban, Maria Ghiurțu
Participă: Adrian Lăcătuș și Maria Ghiurțu

Duminică, 3 noiembrie

11.30 Editura Humanitas
Lansarea volumului Purici, nomazi și supă de șobolani: Povești din Africa ecuatorială de Andrei Daniel Mihalca
Vor vorbi: Andrei Daniel Mihalca, Dan Dinu
Moderator: Gabriela Maaz                                                                                                                                                                                                  Sesiune de autografe

12.00 Editura Polirom
Lansare de carte și sesiune de autografe
Radu Vancu, Boala & Războiul. Jurnal, 2020-2024
În dialog cu autorul: Adrian Lăcătuș

12.30 Editura Litera
Lansare de carte: Aleksei Navalnîi, Patriot. Memorii
Vor vorbi: Radu Vancu, Adrian Lăcătuș, Ioana Bâldea Constantinescu

13.00 Editura Universității Transilvania
Papercuts. Antologia festivalului poeziei în pagină. Editori Adrian Lăcătuș și Robert G. Elekes
Participă: Adrian Lăcătuș, Robert G. Elekes

13.30 Editura Litera
Lansare de carte și sesiune de autografe
Igor Bergler, Templul umbrelor. Minciuna lui Michelangelo

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button