Sport

Corona Braşov, misiune infernală în Cupa Continentală. Regulamentul FRHG, o piatră de moară pentru „lupi”

Campioana României, Corona Braşov, va juca la finalul săptămânii în grupa D a turului 2 al Cupei Continientale.

La Patinoarul Olimpic, „lupii” se vor duela cu HK Mogo (campioana Letoniei), Ferencvaros (campioana Ungariei, formaţie pe care braşovenii au învins-o clar în finala Erste Liga) şi cu Energija Elektrenai (campioana Lituaniei).

Corona Braşov. Programul competiţiei:

Vineri, 18 octombrie
14.30 – Ferencvaros – Energija Elektrenai
18.30 – HK Mogo – Corona

Sâmbătă, 19 octombrie
14.30 – Energija Elektrenai – HK Mogo
18.30 – Ferencvaros – Corona

Duminică, 20 octombrie
14.30 – HK Mogo – Ferencvaros
18.30 – Corona – Energija Elektrenai.

Câştigătoarea seriei va accede în grupa F a turului 3, unde aşteaptă Aalborg Pirates (Danemarca), GKS Katowice (Polonia) şi Bruleurs de Loups (Franţa). Meciurile vor avea loc în perioada 15-17 noiembrie la Aalborg, în Danemarca.

Din păcate, pentru Cupa Continentală, Corona Braşov are o adevărată piatră de moară agăţată. Conform regulamentului competiţiei IIHF, fiecare echipă va evolua după regulamentul din campionatul intern. Aici, regulamentul FRHG o defavorizează pe Corona Braşov, dar şi interzice dreptul la muncă pentru mai mulţi sportivi. Astfel, Dave MacQueen va fi obligat să folosească portar autohton şi nu se va putea baza pe Alex Dubeau şi va putea trimite pe gheaţă doar 3 stranieri.

Pe lângă faptul că regulamentul Cupei Continuentale nu oferă şanse egale tuturor combatantelor, din cauza deciziilor FRHG, Corona va avea o misiune infernală în încercarea de a se califica în faza următoare.

FOTO: © Daniel Maximilian Milata Maxim’s Sports


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button