Expres

Tragedie la Maratonul București

Tragedie la Maratonul București

Un participant la Maratonul Bucureşti a făcut stop cardiac după ce a trecut linia de sosire. El a fost resuscitat pe loc şi preluat de ambulanţă, unde a făcut un al doilea stop respirator, înainte de a ajunge la Spitalul Floreasca, potrivit Antena 3 CNN. Medicii au declarat decesul.

Peste 12.000 de alergători au participat în acest weekend la cea de-a 17-a ediţie a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON. Bucharest RUNNING CLUB, organizatorul Maratonului Bucureşti, a anunţat că alergătorul care a murit duminică, un finlandez în vârstă de 75 de ani, era participant la Campionatul Mondial de Maraton Masters. Potrivit surselor, bărbatul era cunoscut ca hipertensiv, însă nu urma tratamentele. Veteranul parcusese peste 41 de kilometri și mai bine de 900 de metri când organismul lui a cedat.
Alergătorul a intrat în stop cardiorespirator. Echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanţă Bucuresti – Ilfov si ale Crucii Roșii, care asigurau asistenţa medicală de urgenţă, au intervenit prompt pentru salvarea vieţii acestuia prin aplicarea manevrelor de resuscitare. Cadrele medicale implicate au decis transferul pacientului la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucuresti, unde ulterior a fost declarat decesul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button