Expres

Avantajele de a folosi un VPN când pleci în concediu

Atunci cand pleaca in concediu, foarte putine persoane se gandesc sa foloseasca un VPN atunci cand utilizeaza internetul. Insa indiferent daca doar iti verifici e-mail-urile primite, faci tranzactii online sau cauti recomandari pentru diverse activitati, ar trebui sa te preocupi de securitate si protejarea datelor tale confidentiale.

Daca folosesti un VPN, poti avea parte de anumite avantaje care iti fac navigarea pe internet mult mai sigura. In cele ce urmeaza, vom vedea de ce este bine sa te folosesti de aceasta optiune atunci cand pleci in concediu.

Protecția și securitatea datelor

Este cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand calatoresti: de protectia si securitatea datelor tale. Atunci cand pleci intr-o vacanta, conexiunea ta la internet este adesea printr-o retea publica de wireless, indiferent ca vorbim de hotel, restaurant sau alte locatii. Insa foarte multe persoane nu tin cont de faptul ca aceste retele publice sunt cele mai vulnerabile atunci cand vorbim de atacuri cibernetice.

Daca folosesti un VPN, vei avea o securitate suplimentara de criptare a datelor. Astfel, toate datele transmise de dispozitivul tau sunt transmise printr-un „tunel” securizat, astfel ca datele tale confidentiale sunt in siguranta.

Asadar, principalele avantaje ale utilizarii unui VPN sunt urmatoarele:

  1. Esti protejat de hackeri. VPN-ul protejeaza parolele folosite de tine si alte date care pot fi interceptate.
  2. Navighezi printr-o conexiune sigura – chiar daca folosesti o retea wireless publica, datorita VPN-ului, conexiunea devine mai sigura decat in mod obisnuit.
  3. Nu esti interceptat – daca folosesti VPN, activitatea ta este „incognito”, adica anonima.

Poți accesa site-uri românești care nu sunt disponibile în străinătate

Este unul dintre cele mai apreciate avantaje pe care le ofera utilizarea unui VPN. Probabil stii deja ca unele site-uri pe care le accesezi nu sunt disponibile daca esti intr-o tara anume. Ei bine, acest lucru se schimba total atunci cand utilizezi un VPN.

Un prim exemplu care imi vine in minte este cel al cazinourilor online. De exemplu, daca pleci intr-o tara straina, nu poti accesa platforma online a unui cazino care opereaza pe teritoriul Romaniei. Astfel ca, daca esti plecat si ai observat o oferta de neratat de pacanele la casino online cu rotiri gratuite fara depunere, folosirea unui VPN te poate ajuta in a o incasa.

Si aici nu ma refer doar la cazinouri. Mai sunt o multime platforme online, inclusiv magazine sau platforme de streaming live care limiteaza accesul doar de pe un anumit teritoriu.

Astfel ca, daca vrei sa accesezi un serviciu romanesc, VPN-ul este solutia. Un VPN iti permite sa alegi locatia serverului la care vrei sa te conectezi, astfel ca accesul va parea ca se face din tara respectiva.

Prețuri mai bune la anumite produse

Un alt avantaj pe care multa lume nu-l stie este posibilitatea de a gasi produse cu preturi mai bune sau mult mai bune decat sunt la tine in tara. Foarte multe platforme online de shopping sau chiar de rezervari hoteliere folosesc preturi dinamice, astfel ca pretul unui produs sau serviciu poate fi diferit in functie de regiunea in care te afli.

Un bun exemplu este programul Steam care ofera jocuri video. De exemplu, pe piata din Sud-Est-ul Europei, jocurile au un pret mult mai mic decat daca ai accesa programul dintr-o tara vestica. Asadar, daca de exemplu in Germania un pret are un joc de 50 de euro, in Romania sau Moldova acel joc ar putea costa in jur de 40 de euro.

De asemenea, unele platforme online modifica preturile unui produs sau serviciu in functie de cate cautari ai pentru acela. Asadar, daca esti la prima cautare, e posibil ca pretul sa fie mult mai mic comparativ cu pretul care iti este afisat daca ai avea 10 cautari pentru acela. VPN-ul mascheaza activitatea ta, astfel ca tu eviti cresterea artificiala a preturilor.

In concluzie, utilizarea unui VPN ajuta la economisirea de bani, indiferent daca faci achizitii de produse sau servicii online, rezervari hoteliere sau chiar rezervari de zboruri.

Confidențialitate

Asa cum spuneam si putin mai sus in acest articol, folosirea unui VPN nu ajuta doar la preturi mai bune pentru anumite produse sau servicii, dar si la confidentialitate.

VPN-ul ascunde istoricul tau de navigare, astfel ca datele de cautare nu sunt interceptate de catre companiile care colecteaza si vand date personale.

Deoarece adresa de IP nu poate fi vazuta, celelalte persoane nu pot vedea ce faci pe internet. Acest lucru este extrem de util atunci cand folosesti retele de internet publice.

Concluzia este simpla. Folosirea unui VPN atunci cand pleci intr-o tara straina vine la pachet cu foarte multe avantaje, incepand de la protectia si securitatea datelor tale personale, pana la acces la site-uri care pot fi accesate doar dintr-o regiune anume. Mai mult, folosirea unui VPN ofera posibilitatea de a rezerva camere de hotel sau bilete de avion la un pret mult mai mic decat daca ai cauta de la tine din tara.

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button