Politic

PSD Brașov: Respingem ferm orice speculație în cazul Șoșoacă

PSD Brașov: Respingem ferm orice speculație în cazul Șoșoacă

Senatorul Marius Alexandru Dunca, în numele organizației județene a Partidului Social Democrat Brașov, clarifică poziția partidului în urma deciziei Curții Constituționale de a invalida candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024 (detalii aici).
PSD respinge categoric orice acuzație conform căreia ar fi avut o implicare în decizia CCR, subliniind că partidul susține ferm independența Justiției, inclusiv a Curții Constituționale, și nu a comentat niciodată deciziile acesteia.
„PSD a dovedit în repetate rânduri, de-a lungul ultimilor ani, că respectă independența Justiției și integritatea instituțiilor sale. Nu este prima oară când nu am intervenit, nici măcar verbal, în deciziile luate de CCR sau de alte instanțe, indiferent de natura lor”, a declarat senatorul Marius Alexandru Dunca.
PSD consideră că dreptul fiecărui cetățean de a candida este un principiu fundamental pentru funcționarea unei democrații autentice. O competiție electorală trebuie decisă de cetățeni, la urne, prin vot democratic. Rolul controlului exercitat de Biroul Electoral Central și de Curtea Constituțională nu este de a împiedica accesul candidaților, ci de a asigura că regulile competiției sunt respectate în mod egal de toți.
Totodată, PSD solicită CCR să facă publice motivele care au stat la baza invalidării candidaturii doamnei Șoșoacă, astfel încât să se asigure transparența și să se mențină încrederea cetățenilor în corectitudinea procesului electoral. Este important ca această decizie să fie argumentată clar, pentru ca legitimitatea alegerilor și încrederea în democrație să nu fie afectate.
În mod paradoxal, observăm cum unii politicieni din alte partide, inclusiv PNL, încearcă să sugereze că această decizie a CCR ar reprezenta un avantaj pentru alte formațiuni politice, folosind retorica insinuantă a «conspirațiilor», pentru a-și justifica propriile slăbiciuni electorale. Este o strategie ineficientă și lipsită de respect pentru propriii candidați, cum este cazul domnului Nicolae Ciucă, despre care acești politicieni susțin că nu ar putea accede în turul doi al alegerilor decât prin excluderea unui alt candidat din competiție. Asemenea atacuri subminează credibilitatea procesului electoral și sunt, în același timp, umilitoare pentru propriii lor candidați” a mai transmis Dunca.
Totodată, senatorul subliniază că, în ciuda speculațiilor, „PSD și premierul Marcel Ciolacu au demonstrat deschiderea pentru un dialog democratic și au inclus în discuțiile oficiale diverși reprezentanți politici, inclusiv pe doamna Șoșoacă, cu scopul de a stabili o competiție electorală corectă și transparentă. Spre deosebire de aceste demersuri constructive, PSD s-a opus ferm oricăror încercări de eliminare nedemocratică a competitorilor politici, indiferent de apartenența lor, fie că este vorba despre inițiative promovate de Alexandru Muraru, lider PNL, privind scoaterea în afara legii a unor formațiuni politice”.

PSD Brașov: Respingem ferm orice speculație în cazul Șoșoacă

PSD Brașov amintește că decizia Curții Constituționale este definitivă și rezultă din două contestații depuse de alegători, în conformitate cu prevederile Legii nr. 370/2004, care stipulează dreptul oricărui alegător de a contesta candidatura la CCR. Potrivit aceleiași legi, este necesară îndeplinirea unor criterii clare de eligibilitate pentru candidatură, inclusiv autenticitatea listelor de semnături de susținere și îndeplinirea cerințelor legale pentru documentația de candidatură.
Contestațiile au fost depuse de către persoane cu statut de alegător, „ceea ce arată că decizia a fost luată independent de orice formare politică sau presiune externă”.
Conform presei, Diana Șoșoacă este victima propriilor inepții și aberații. Propovăduirea ideologiei legionare, laudele aduse lui Putin și Rusiei, demonizarea Uniunii Europene și a NATO, minciunile grosolane și incitarea la ură rasială, precum afirmația că «3 milioane de case au fost construite pentru evrei», când în România s-au construit doar 1,5 milioane de case în ultimii 32 de ani, sau acuzațiile că «fiecare dintre cei 13.000 de soldați americani din România costă 1.000 de dolari pe zi» – toate acestea, și multe altele, au descalificat-o din postura de candidat la președinție”.
.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 ora în urmă

Ăsta minte după cum respiră.
Și totuși, are voturi, el și haita lui de șobolani roșii. Bugetarii, doar nu cei ce muncesc pentru bani.

Back to top button