Turism

Brașovul, un oraș foarte căutat de turiști

Brașovul, un oraș foarte căutat de turiști.

Cele mai populare destinaţii din România în 2024, conform preferinţelor utilizatorilor travelminit.ro, includ regiunile montane şi marile oraşe, precum Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca și Sibiu.

La nivel general, preţul mediu pentru o noapte de cazare a crescut cu aproximativ 8% faţă de anul trecut, sectorul SPA înregistrând cea mai mare creştere, de 16%. Pentru cupluri, un sejur de două nopţi a costat în medie 811 lei, reflectând o creştere de 6,5% faţă de anul trecut. Călătoriile de familie de patru nopţi au arătat o creştere generală de 8,7% comparativ cu 2023, cu creşteri notabile în destinaţiile montane (2.038 lei), destinaţiile SPA (2.183 lei) şi oraşe (1.832 lei).

Brașovul, un oraș foarte căutat de turiști

„În ciuda provocărilor, sectorul turismului intern din România a demonstrat stabilitate şi capacitate de adaptare, cu o cerere masivă atât pentru destinaţiile de litoral, cât şi pentru cele din interiorul ţării. De asemenea, există semne pozitive pentru viitor: investiţiile continue în sectorul ospitalităţii din România şi programe precum «cardul de vacanţă» contribuie la dezvoltarea turismului local, transformând România într-o destinaţie competitivă atât pentru turiştii interni, cât şi pentru cei internaţionali”, arată datele furnizate de agenția de turism.

Conform cifrelor centralizate la sfârşitul lunii septembrie, deşi piaţa turismului intern a stagnat comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, litoralul românesc a rămas principala destinaţie de vacanţă pentru sejururile de vară ale românilor, cu un cost mediu al pachetului aproape de cel din sezonul trecut.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button