Expres

Aproape 800 de sancțiuni în jumătate de lună, la Brașov / Activitatea Poliției Locale

Polițiștii locali brașoveni au aplicat aproape 800 de sancțiuni, în a doua jumătate a lunii septembrie.

„În perioada 16-30 septembrie 2024, polițiștii locali cu atribuții pe linie de ordine publică și circulație rutieră au acționat în conformitate cu reglementările specifice celor două domenii de activitate și au aplicat, potrivit competențelor, 797 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 366.490 lei și 1.078 de puncte penalizare. De asemenea, polițiștii locali din cadrul Dispeceratului Poliției Locale Brașov au înregistrat și înaintat spre soluționare 523 sesizări telefonice, cetățenii semnalând, în cazul a 87% din acestea, autovehicule oprite/staționate/parcate neregulamentar și tulburarea ordinii și liniștii publice”, se arată în bilanțul Poliției Locale Brașov.

În perioada de referință, polițiștii locali au legitimat 2.236 persoane și au aplicat sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale în ceea ce privește oprirea/staționarea/parcarea pe raza Municipiului Brașov, eliberarea și folosirea permiselor de liberă trecere, utilizarea temporară a locurilor publice aparținând domeniului public aparținând UAT Municipiul Brașov, încălcarea actelor normative referitoare la normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică, organizarea și desfășurarea activităților comerciale din piețe ori alte locuri publice, etc..

Pentru faptele constatate de comercializare de produse fără acte de proveniență/licență de comerț stradal, polițiștii locali au aplicat 9 sancțiuni în cuantum de 7.750 lei, confiscând peste 20 kg de produse agroalimentare.
Peste 60% din numărul total de procese-verbale de constatare a contravenției au fost întocmite de polițiștii locali pentru nerespectarea de către participanții la trafic a prevederilor OUG nr. 195/2002(R) privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii locali au dispus ridicarea a 111 autovehicule care se aflau staționate neregulamentar pe treceri de pietoni, blocau circulația pe trotuare, obturau vizibilitatea în intersecții și împiedicau buna desfășurare a traficului rutier pe benzile de circulație. Întrucât 28 conducători auto au revenit la vehicule anterior inițierii operațiunii de ridicare a acestora de către operatorul contractat de municipalitate pentru asigurarea serviciul respectiv, aceștia au fost sancționați doar cu puncte amendă și puncte penalizare, fără a mai plăti taxele de ridicare, transport și depozitare.



Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button