Expres

Ministerul Educației ia în calcul să închidă școlile

Ministerul Educației ia în calcul să închidă școlile

Activitatea didactică cu prezenţă fizică va fi suspendată acolo unde situaţia o impune, a afirmat duminică ministrul Educaţiei Ligia Deca în contextul avertizărilor meteorologice.

Activitatea didactică cu prezenţă fizică va fi suspendată acolo unde situaţia o impune. Siguranţa copiilor şi a întregului personal din şcoli este prioritară şi solicit inspectoratelor şcolare să ofere şcolilor tot sprijinul de care ar putea avea nevoie în gestionarea eventualelor situaţii neplăcute pe care condiţiile meteo nefavorabile le-ar putea genera“, a scris Deca pe Facebook.

Ministrul a solicitat punerea la dispoziţie de către ISJ/ISMB, luni, începând cu ora 8,00, a unui număr de telefon unde să poată fi semnalate situaţiile urgente generate de condiţiile meteorologice nefavorabile în care pot fi implicaţi copii şi familiile acestora.

Ligia Deca le-a cerut inspectorilor şcolari generali din ţară monitorizarea îndeaproape a situaţiei în teritoriu: acces îngreunat către unităţile de învăţământ, lipsa alimentării cu energie electrică, gradul de afectare a infrastructurii educaţionale în urma averselor, transmiterea în regim de urgenţă către reprezentanţii Ministerului Educaţiei a oricărei situaţii care ar putea genera suspendarea sau desfăşurarea procesului educativ în sistem online/hibrid, transmiterea, către conducerile unităţilor de învăţământ, a necesităţii ca toate echipamentele IT să fie deconectate de la sursele de alimentare cu energie electrică, pentru a evita defectarea acestora în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică.

Totodată, ministrul le-a solicitat inspectorilor generali să comunice eficient şi transparent cu părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor în ceea ce priveşte situaţia unităţilor de învăţământ, în special în cazul în care procesul educativ este afectat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Român
2 ore în urmă

Ți a mai căcat mintea încă o idee tâmpită, stimata incapabilă și incompetenta?!

Back to top button