Expres

Ministrul Mediului a inspectat barajul din Săcele – Brașov, pe fondul pericolului de inundații

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că a inspectat astăzi barajul din Săcele, județul Brașov, pe fondul atenționărilor meteo și hidrologice.

„Astăzi suntem toată ziua pe teren pentru a monitoriza evoluția avertizărilor meteorologice. Prima oprire a fost în județul Brașov, la Baraj Săcele. Astăzi, la noapte și mâine vom avea precipitații foarte mari, avem jumătate din țară sub cod portocaliu (n.r. și jud. Brașov). Îngrijorător este timpul foarte scurt în care e posibil să cadă o cantitate mare de precipitații.
Această prognoză ne obligă să fim în alertă, de aceea mă asigur că toată lumea e la datorie indiferent de oră, că toate instituțiile sunt bine coordonate: autorități publice locale, colegii de la Apele Române, de la inspectoratele pentru situații de urgență și multe alte instituții.

Am început ziua cu Brașov, unde ne așteptăm și la 70 l/mp. Voi încerca să ajung în cât mai multe zone în care colegii mei lucrează.
Ne dorim ca la finalul acestei perioade să constatăm că am diminuat la maximum posibilele pagube și că nu vom avea victime”, a transmis Mircea Fechet.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button